Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.18
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61001.92$

BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İÇİN ADAY İSİMLER ÇOĞALIYOR AMA TEMPO DÜŞÜK

07 Aralık 2023, Perşembe 00:01
Bugün izninizle dünden kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Tabi ki yeni bir gelişme olmasa da yazımıza AK Parti’den başlıyoruz.
Ve önce Büyükşehir Belediyesi.
Beş yıldır benim iddiam bu şehirde AK Parti içerisinde ve genel Konya politikasında Başkan Uğur İbrahim Altay’ın rakipsiz, tartışılmasız, yorumsuz olarak tek başkan olduğudur.
Bu iddiama AK Partililerin dışında hiç kimsenin de itirazı yok.
Olmadı da.
Sadece dün yine bir ortamda İstanbul ve Ankara bağlantılı bir abimiz 4 şahidimin yanında;
“Senin olduğun yerde Uğur İbrahim Altay ile ilgili ne desem geçerli değil.
Ama resmen aday olmasalar da Uğur Başkanın işi zor.
Konya havuzunda 15 isim var” deyiverdi.
Bende kendilerine aynı ortamda ve şimdi buradan şu son bilgimi paylaştım.
Hani Sayın Başkan Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Sayın Cumhurbaşkanımızın özel uçağı ile Dubai’ye gitmişlerdi yaaa.
Evet bu uçak seferinde Sayın Cumhurbaşkanımız Uğur Beyi uçakta kendisine ayrılmış olan özel bölümle çağırır.
Konya ile ilgili son bilgileri aldıktan sonra kendisine
“Konya’da bu seçimlerde senden rekor bekliyorum” der.
………..
Şimdi son bu gelişmelerin ardından Konya havuzunda 15 isim olsa ne yazar 25 isim olsa ne yazar.
Haaa evet Konyalı olup Türkiye’nin pek çok yerinde gönlünden Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçen üst düzey bürokrat vardır, politikacı vardır…
Vardır da vardır.  
Ama benim 5 yıldır iddiam hiç değişmedi.
Bugünde aynı yerdeyim.
Konya’nın yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın UĞUR İBRAHİM ALTAY’dır.
YENİDEN REFAH’TA
İKİ İSİM ELEĞİN
ÜSTÜNDE KALDI
Büyükşehir konusunda genel seçimlerden sonra Konya’da en iddialı partilerin başında Yeniden Refah Partisi geliyor.
Partinin il teşkilatında gerçekleşen ve reform niteliğindeki değişimin ardından İl Başkanı Temel Peker ve ekibi inanılmaz çalışıyor.
Tabi bir de Genel Başkan Fatih Erbakan’ın A takımında Konyalı isimler var,
Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye genelinde nasıl bir yol izleyeceği henüz netleşmedi.
Her yerde kendi adaylarımız ile girilecek dense de bu zıkkım oyunun adı SİYASET
Buna rağmen Selçuklu ve Meram belediye başkan adaylarını açıklayan Yeniden Refah Partisi’nde büyükşehir için iki isim gündemde. 
Bu konuda minik kuşların bize aktardığı bilgiler arasında genç, iri yarı, gösterişli adayın da bir adım önde olduğunu bize söylediler.
Bunun da sonucu biz de sizler gibi bekleyip göreceğiz inşallah.
İYİ PARTİ’NİN ADAYI
SÜLEYMAN HOCA MI OLUYOR?
İMO Konya Başkan Dr. Süleyman Kamil Akın, hoca bana göre mesleğinin en üst seviyede ki isimlerdendir.
Hocanın bilgisi, ufku ve bu konuda tecrübesine kimse nerede ise su dökemez.
Bu iddialı tespitleri koyup bize söyleyenler de hocanın meslektaşı olup hocayı da hiç sevmeyenler.
Bizde yerel bir gazeteci olarak Kamil Hocanın mesleğindeki gücünü, beynini, ufkunu üç aşağı beş yukarı biliriz.
Hocanın aynı zamanda her türlü güce karşı bir duruşu da vardır.
Hocaya muhalefet partilerinden aylar öncesinden ciddi teklifler gittiğini biliyoruz.
Hocanın da bir partiye evet demediğini ancak Konya’da muhalefetin ortak isim üzerinde uzlaşmaya varmaları halinde bu teklifi kabul edebileceği imasını yaptığını da duymuştuk.
Hoca dün sabah bombayı patlattı ve başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Demek ki bu başkan adaylığı işi epey yol katetmiş.
Bize ulaşan bilgiler de ise hocanın İYİ Parti’nin adayı olacağı yönünde geldi.
Ama bunu ne İYİ Parti cenahı doğruladı ne de Kamil Hoca,
O zaman bunu da zamana yayacağız.
Ve de bekleyeceğiz.
ABDÜLKADİR ÇAT
ADAY ADAYLIĞINI
RESMİLEŞTİRMİŞ
Benim 90’lı yıllardan Ankara’dan tanıdığım aile dostum abi kardeş olarak o günlerden bugünlere geldiğimiz Seydişehir’in eski Belediye Başkanı, Ereğli’nin Belediye Başkan Yardımcısı bir dönem bakan danışmanlığı yapan eskiden de bürokrasinin çok güçlü isimlerinden olan Abdülkadir Çat Bey’in MHP’den Seydişehir için başkan aday adayı olduğunu öğrendik.
Kendisi ile görüşmedik.
Ama gelişmelerin bilgisini A takımından aldık.
Bu kararının Sayın Çat’a MHP’ye ve Seydişehir’e hayırlı olmasını dileriz.
Tabii AK Parti ile MHP’nin bu yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğini de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli’den başka bilen de yok.
Öyle değil mi?
HUKUKÇU MEHMET TUĞRUL
ÖZCAN’A HAYIRLI OLSUN
DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ
Dün bizi ziyaret eden dostlarımız arasında genç gelecek vadeden hukukçu dostumuz Mehmet Tuğrul Özcan vardı.
Bu nazik ziyaretten öğreniyorduk ki dostumuz İYİ Parti Selçuklu İlçe Başkanı olmuş.
Böylesine genç, yakışıklı, karizmatik ve başarılı isimlerin Konya ve Türk siyasetinde olması bizler için de yeni ümit fişekleri oluyor.
NOT: Dün Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Pekyatırmacı ile çok özel ve güzel bir şeylere tanıklık yaptık.
Bunu da yarın değerlendirelim inşallah.
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Arkandan oynanan oyunları bilmediğini sansınlar, sen çocukların beyin gelişimi için oyuna ihtiyaç duyduklarını bil sorun olmaz.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Otogar kavşağında kırmızı ışıkta geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    bedestenden mustafa
    07-12-2023 13:59

    ben ekonomistim isimli gardaşımız aslında bir hiciv ve alıntı yaparak yorumda bulunmuş.orada yazanların kelimesi kelimesine bir konuşmadan alıntı olduğunu gördüm.burada da bie sürü sazan atlamış yorumlar yapmış.ancak gelin görün ki bu cümleleri kelimesine kelimesi kullanan ve hitabetiyle gönüllerde taht kurmuş bir lider ve onun ağzından çıkan cümleleri kayıtsız şartsız kabul eden bir toplum gerçeği var.bu bakımdan olayı değerlendirmeliyiz.evet geçim zorluğu var ama 7500 alıp şükreden de bir kesim var.şimdi bu mesele sosyolog ve psikologların çözeceği bir durum.ülkedeki toplumun bence en baştan sıfırdan bir eğitim ve öğretime ihtiyacı var.eğer bu yapılmayacaksa mevcut durumdan mutluluk çıkartmanın yollarını arayın.başka türlü izah edecem diye kendinizi yormayın.ancak ve ancak z kuşağı denilen hepimizce küçümsenen bunlardan bir numara olmaz denilenleri bekleyeceğiz.inanın dünya değişecek ve biz o küçümsediğimiz gençlerin yaptıklarına şapka çıkartıp seyredeceğiz.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-12-2023 12:28

    Ekonomiat abe, swn olayi tamamen yanlıâ anlamışsın. Mesele rafta mal bulunabilirligi veya emekli/asgari ucretli ne olursa olsun 20-30 bin kömur parası, 600TL apartman aidatı veya 1100 TL aylik dogalgaz gideri de degil. Turkiye not gorunümü olarak Mogolistan, Bangladeş, Sudan, Brundi gibi ilkelerle aynı kümede. Cunkü Guidotti-Greenspan kuraina göre 100-150 % olmasi gereken, Merkez bankasinin kontrol edebilecegi döviz ve altin toplamınin oranı, 1 yildan kisa vadeli borclarina orani Turkiye de 58,5%, dıs ticaret açigiyla birlikte 45,5 %. Koski sayfasina da girersen, kasasindaki paranin gunluk masrafalrına bile ancak 8,5 gun yetebilecegini gorürsun. Oda 2022 faiz ve butce gelir,gideeleri ile. Neyse gelelim beden Avrupa da aciklanan enflasyon, raflardaki fiyatlardan cok düşük. Çunkü, ekonomistler bilir, ennflasyon hesap edilirken sepet vardır ve bazı ürunlerin fiyatlari artmasina ragmen " Hedonik fiyat duzenlemesi/ ayarlaması " ile sanki fiyat artmamışta düşmüş gibi gösterilir. Nedir Hedonik fiyat ayarlaması ? Ornegin araban var sepette, seneye airbag, abs eklenmisi cıkmıstir, artik seninki nir alt sinifta kaldıği için fiyatı düşmüştür piyasada, niye , cunku donanimi ekslk. Veya bilgisayarin var enflasyon sepetinde, veya cep telefonun. Ama daha hizlı islemcisi olan,veya kirlimayan camı olani ciktığı icin, senin referans aldıgin ürünun fiyatı düşmüstuŕ, dolayısı ile sepet endlasyon degerin de düser. Nacizane tavsiyem Ekonomistim demeden once ,kendini yetiştir. Dunyayı agzını acarak degil, gözunü acarak degerlendir. Alt uzuvların hizasinda degil, baş hizasinda bulunsun okudugun, izledigin kaynaklar.

  • yorum avatar
    galip tırmıkçı
    07-12-2023 12:15

    gardaşlarım bu koski hepimizi kazıklıyor su parası elektrik parasını geçmiş haberiniz varmı bilmem lakin bu belediyenin yeme içmesine dubai olsa dayanmaz herkes bedavadan geçniyor huzur hakları havalarda uçuşuyor satılacak yer kalmayınca suya zam yapılıyor lütfen dikkatli olun.

  • yorum avatar
    VATANDAŞ
    07-12-2023 11:24

    Ben ekonomistim diyen zat. Bizi aptal kendini akıllı sanarak bizi mi kandırmak istiyorsun. Senin gibi ben ekonomistim diyen kişiler ülkeyi ne hale getirdiklerini görmekteyiz ve yaşamaktayız. Diğer ülkelerin raflarının boşaldığından bahsediyorsun. BİZ DE APTALIZ sana inanacağız öyle mi? Zaten ne çektiysen sana inanların yüzünden çektik.

  • yorum avatar
    meczubun biri
    07-12-2023 09:51

    Sen âh deyip de geçme öyleBir âh’tadır celâl-i Zât’ıBir âh, semâyı, Arş’ı sarsarBir âh yıkar bu kâinâtı.Kim ne olmuş değil ağam kim ne olacak ona bakın.zarfa değil paşam içindeki mazrufa bakarız biz.

  • yorum avatar
    Yusuf
    07-12-2023 09:00

    Ben ekonomistim diyen arkadaş yazdigin cümlelerin tamamı yanlış el insaf Almanya da Toptan gida dağıtımı işiyle uğraşan Konyalı bir iş insanı olarak toptan gıda ticareti yapıyoruz Fransa Hollanda ya devamlı gidiyoruz Marketler de raflar boş demişsin kardeşim bu kadarda sallanmaz Almanya da marketler avm ler hersey var ve halkin alim gucu var Turkiye dede raflarda hersey var ama sabit geliri olan emekli vs olanlar saglikli beslenemiyorlar alamıyorlar fiyatlar çok yüksek enflasyon Almanya da % 6.45 Türkiye de reel enflasyon % 87 ayrıca Türkiye den Fabrikalardan ithal ettiğimiz ürünlerede zam yapıldı ama Öyle abartıldığı gibi değil Turkiye deki market raf fiyatlarınıda biliyoruz bu market sahipleri veya aracılar bilemiyorum aldıkları ürünlerin üzerlerine inanılmaz kar oranlarıyla satış yapıyorlar yani denetim yok Sn Cumhurbaşkanımız ne yapsın kardeşim her marketin başina maliyecimi koyacak insanlarımız doyumsuz tabii olan sabit gelirli emekli vs insanlara oluyor Allah sabr versin çok zor Turkiye yüzde 15 lik kesim çok rahat bir yaşam sürebilir ama sosyal sınıflar arasında inanılmaz uçurumlar var bunu dengelemek lazim buda doğru ve adaletli vergi sistemi ve üretim yapan çiftçi veya üreticilerin desteklenmesi denetim kontrol vs gibi olur

  • yorum avatar
    ben ekonomistim
    07-12-2023 00:44

    Ben ekonomistim. Şu anda yüzde 8, yüzde 9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Bizde yüzde 80 var. Biz şu anda 250 milyar dolar ihracatı yakalamış bir ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Ama Amerika'da bile bugün raflar boş, Fransa'da raflar boş, Almanya'da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği her türlü ürünü marketlerde bulabiliyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.