Konya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2424.9
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62859.834$

BAYRAMLAR BİRLİĞİMİZİN MAYASI OLSUN

07 Temmuz 2016, Perşembe 11:08

 “Beldeyi Tayyibe (Güzel bir belde).”([1]), “Rum Diyarı fethedile­cek­tir”([2]), ayetleri ve birçok hadislerle dikkat çekilen Anadolu beldesi.

Feth-i Mübin’i gerçekleştiren insanların ataları, vaat edilen beldele­rin müstakbel sahipleri, Peygamber dostu Eyüp Sultan hay­ranları, efsanele­rin gerçek kahramanları… Bu manevi ışık ve       işa­retlere binaen yola düş­müş­ler. Hedefe yürümüşler. Karşı duranı devirmişler. Bozkırları aşmışlar. Düş­manla savaşmışlar. Köhnemiş Bizans’a kendilerini tanıtmışlar,  Ana­dolu’yu vatan tutmuşlar.

 

Mehmetler gitmiş,  analar kalmış,  yiğitler şehit olmuş,  analar kal­mış. Oğuz boyları,  Türkmen soyları,  Feth-i Mübin’e geden yolda koş­muşlar. Analar kalmış ve yenilerini doğurmuşlar. Daha gençlerini sevk etmişler. Analar bitmemiş,  analar yılmamış,  analar gerçek ve asli görev­lerini hak­kıyla yaptığı için bu vatan ANADOLU olmuş.

Biz bu toprakları anaların ciğerparesi milyarlarca Mehmet’in kanları pa­hasına almışız.  Hayme Anaların,  Gökçe Anaların,  Tuğçe Anaların,  Kara Fatmaların,  Elif Ninelerin,  Saliha Bacıların kanları pahasına almı­şız.

Ama birileri bunu bin senedir kabullenemedi. Bu hain emel­liler mü­rur-u zaman da bilmiyorlar ki hâlâ bu vatan üzerinde hak iddia ediyorlar. Hâlâ İs­tanbul’a Costantinapolis diyorlar. Ayasofya Minareleri arasına çan asılı kart­postallar dağıtıyorlar. Çocuklarına Noel Babanın Demre’de            doğ­duğunu, Azize Maria’nın (Hz. Mer­yem’in) Efes’te yattığını, buraları ziya­ret edenle­rin hacı olacakla­rını telkin ediyorlar. Güney sahillerinden ve Kapadokya gibi yer­ler­den gayrimenkuller alıyorlar. Yani önünde-so­nunda buralara geleceğiz,  Türkleri geldikleri yerlere,  Altay Dağlarının arkasına süreceğiz,  atalarımızın mirasına sahip olacağız diyorlar.

Ömer Seyfettin’in “Bomba” isimli kitabında anlattığına göre, genç bir Osmanlı zabiti harp okulunu bitirmiş, Balkanlara tayini çıkmış, göreve başla­mış. Askeri birliğin yakınında evleri olan bir Bulgar kızı her gün ken­disine bir şeyler söyleyince, genç zabit bunu kendine karşı bir ilân-ı aşk zannetmiş ay­nen Bulgar kızının söylediklerini; “Naş! Naş! Çarigrad Naş”  o da söylemeye başlamış. Bir müddet sonra kızın ne dediğini sor­muş ve “İstanbul’u bir gün mutlaka alacağız” demek olduğunu anlayınca şok ol­muş.([3]) 

Ermeni Soykırım iddiaları,  Pontus Rum Halkının katliam he­zeyan­ları,  PKK belasını başımıza musallat etmeleri,  Hizbullah ve benzeri müf­rit na­zariyelerin tezahürü,  Araplarla aramızın devamlı şekerrenk tutul­ması,  dünya parlamentolarında devamlı aleyhimize kararlar çıkarmaları,  yani başımızın hiç bela ve musibetten âzâde olmaması,  hep bu hain gaye­nin tahakkuku için yapılan faaliyetler­dir.

“Anadolu; Dışarıdan hiçbir girdi olmasa,  kendi yetiştirdikleri ile kendi kendine yetecek dünyada yedi diyardan biri” diye değer­lendirilir. O halde bu cennet vatan da,  barış içinde,  huzur ve güven içinde,  sevgi ve muhab­bet hisleriyle,  kardeşçe yaşamak varken ve yukarda zikredilen hain amaç­lar belli iken bugün niye bu hale geldik? Niye birbirimizin boğazına sarılı­yoruz? Bu gerginlik ve zıtlaşmalar niçin? Bu hoşgörüsüzlük ve katı tutum­lar ile kime hiz­met ediyoruz? Ey aklıselim sahibi Kürt kardeşler! Mutlu ve mü­reffeh ol­mak için illâ ayrılmak, kopmak, lokma olup başkalarının midesine düşmek şart değil.

ABD 58 devlet­ten müteşekkil. Güç ve kuvvetin birlikte olduğunu fark eden ve tarihte birbirleri ile birçok savaşlar yapan Avrupalılar da birleşti ve AB’ı kurdular. Bunlar kendileri birleşiyorlar,  ama yiyip yuta­cak­ları,  sö­mü­rüp hortumlayacakları devlet ve milletlerin de küçük ve güçsüz lokmalar      ol­masını istiyorlar. Bugün size göz kırpmaları bundandır. Onlar sizi değil,  sa­hip olduğunuz petrolü severler. Irak’ı özgürleş­tirece­ğiz,  mutlu ve müref­feh kılacağız diye gelenlerin bunu nasıl yaptıkları her gün görülüyor. Bunlar niçin ibret olmuyor? Herkesin lânet ettiği Saddam dö­neminde millî geliri kişi başı 3000 dolar olan Irak halkı, ABD’nin özgür­leştirmesinden sonra(!) bugün kişi başı millî gelir 70 dolar seviyelerine düş­müştür.([4])

 Osmanlıdan kopan hiçbir toprak parçası huzur ve sükûn bulmamış,  tefri­kasının semere­sini gör­memiştir. İşte Ortadoğu! İşte Balkanlar! Şair bunu ne güzel dile getirir:

İkilik yok birlik var

Yalnız onda dirlik var

Yalnız ondadır felâh

Lâ ilâhe illallah

Tüm İslâm aleminin Ramazan Bayramı kutlu, mutlu ve mübarek olsun. Dünya Müslümanlarıyla birlik, dirlik ve beraberliğimizin mayası olsun.Gençler,kadınlar,ve çocuklar ölmesin, ocaklar sönmesin, düşmanlarımız gülmesin İnşallah. Analar ağlamasın, yürekler dağlanmasın, içimiz sızlamasın İnşallah

 

 

Dipnotlar:

[1]- Sebe Sûresi, 15.

[2]- Rum Sûresi, 2.

[3]- Yavuz Bülend Bâkiler, “Sözün Özü-2” TEV Yay. İst. 2007, s. 174.

[4]- Mesut Karaşahan, “Terörün Efendileri”, Pınar Yay. 2. bas. İst. 2003, s. 151. 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.