Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61325.557$

BAŞKANIN A TAKIMI

27 Mayıs 2019, Pazartesi 09:02

Uğur İbrahim Altay bir yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı.

Geçen yıl Mayıs ayında Meclis kararı ile görevi eski başkandan devir aldıktan sonra uzun bir  süre belediye bürokratlarına dokunmadı. Muhtemelen seçimleri bekledi. Seçimlerden sonra başkan değişimin sinyallerini  yaptığı bir kaç değişiklikle vermeye başladı. Anlaşılan şu ki  değiştirecek ve yenileyecekti.           

Önce Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokrasi  kadrosunun geçmişine  bir bakalım. Tahir  Akyürek 2004  tarihinde  bu göreve geldiğinde  kendisinden önceki dönemin üst düzey  belediye bürokratları arasında fazla değişiklik yapmadı. Kimsenin işine son vermedi. Görev yeri değişen bürokratlar oldu. Mesela, çok konuşulan dönemin genel sekreterini  bu görevden aldı  ve belediyenin içinde başka bir  yere verdi. Genel  sekreter yardımcısını, genel sekreter yaptı.. Önemli gördüğü  daire başkanlıklarına dışardan ve içerden atamalar yaptı. Kamuoyunda  Ak Partili, Saadet Partili, Milli Görüşcü olarak bilinen insanlar yıllarca belediyeyi omuzlarında taşıdı. Fakat bu insanların büyük bir bölümü  bir müddet sonra yoruldu ve yıprandı bir kısmı da yaşlandı. Anlayacağınız, değişim zamanı aslına bakılacak olursa çoktan gelmişti.

Uğur başkan  bilindiği üzere göreve geldikten sonra kendi  yönetim tarzına ve yönetim anlayışına uygun bir ekip kurmak için uzun bir süre bekledi. Belediye hizmetlerine önceki dönemden farklı bir bakış açısı kazandırmak için yeni idareciler gerekiyordu. Yani farklı düşünen, yeni düşünceleri olan idareciler gerekiyordu. Madem başkan yeni ve iddialı, o halde idari kadrolar da başkan kadar yeni ve hizmet üretme noktasında iddialı olmalıydı.

Peki  ne oldu, nasıl oldu?

Büyükşehir Belediyesi üst düzey yönetiminde kadro değişimi yavaş başladı ama hızlı sonuçlandı.

İlk olarak genel sekreter yardımcılıklarına yeni atamalar yapıldı.            

Hacı Selim Büyükkarakurt,

Ahmet Furkan  Kuşdemir,

Şükrü Koyuncu yeni genel sekreter yardımcıları oldu.

Sonra Özel Kalem Müdürü değişti.

Daha sonra  bir çırpıda tam 19 daire başkanı değişti.

Daha daha sonra yine bir çırpıda tam 72 şube müdürü değişti.

Bu şiddetli bir poyraz gibi, fırtına gibi bir şey. Önüne kim geldiyse, karşısına  kim çıktıysa savurdu. Aldı, oraya buraya fırlattı ve yerden yere  vurdu. Sonunda belediyenin idari kadroları tepeden aşağıya kadar değişti, yenilendi. Devrim gibi, yeniden kuruluş gibi bir olay gerçekleşti. 1989’dan sonra hiç bir başkanın yapmadığını ve  yapamadığını Uğur başkan yaptı. Bu kadarı gerekiyor muydu? Bu soruyu kaptana sormak  lazım.

İşte başkanın A Takımı 

Hacı Selim Büyükkarakurt (daha  önce de bu görevdeydi)

Ahmet Furkan Kuşdemir,

Şükrü Koyuncu.              

Muammer Parlar, 1. Hukuk Müşaviri,

Mustafa Akdemir, Mali Hizmetler Daire Başkanı,

Hasan Hüseyin Esfendiyar, Fen İşleri Daire Başkanı,

Mehmet Fatih Bozabalı, Yapı Kontrol Daire Başkanı,

Ahmet Furkan Kuşdemir, İmar ve şehircilik Daire Başkanı,        

Cüneyd Durmuşcan Gedik, Emlak Yönetim  Daire Başkanı,

Mustafa Okçu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı,

Cevdet İşbitirici, İtfaiye Daire Başkanı,

Serdar Koyuncu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı,

Ahmet Bilgiç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı,

Murat Közoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı,

Zeynep Altınsoy, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı,

Hasan Görgülü, Ulaşım Planlama ve Trafik Daire Başkanı,

Harun Yiğit, Bilgi İşlem Daire Başkanı,

Selim Yücel Güleç, Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Daire Başkanı,

Yavuz Kızılaslan, Zabıta Daire Başkanı,

Mustafa Yazlık, Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanı,

Murat Can, Park Bahçeler Daire Başkanı,

Alper Oral, Gençlik, Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı.

Önemli not: Genel Sekreterlik makamı için henüz bir atama yapılmadı. Yeni genel sekreter Ankara’dan gelecek birisi olabilir.

19 Daire Başkanı ve 72  şube müdürü değişti.  Yineleyecek olursak belediyede bugüne kadar bu çapta bir idari  değişiklik yapılmamıştı.

Ne oldu, nasıl oldu?

Ne olduğunu yazdık. Şimdi nasıl oldu sorusunun bizdeki cevabına  bakalım.

Belediyede bunca değişiklik yapılırken bir üst akıl oldu mu yani bir üst aklın görüşü  alındı mı? Ya da önceki başkan Tahir beyle bir değerlendirme yapıldı mı? Mesela, Tahir  beyin koruyup kolladığı ve önerdiği isimler oldu mu? Bizdeki istihbarata göre bu sorulara verilebilecek cevap, hayır. Ne bir üst akıl var ne de önceki başkanın  önerileri. Böyle bir  durum yok. Başkan, Selçuklu’dan transfer ettiği bir kaç isimle istişare ettikten sonra değişim kararını almış görünüyor.

Tabi A Takımı belirlenirken dikkat edilen önemli bir husus var sanki. O da şu: İlim Yayma Cemiyetine yakın olanlar, SADAV’a (Sosyal Araştırmalar Vakfı) yakın olanlar, eski  adıyla HAK-YOL yeni İrfan-Der’e yakın olanlar  ya da  sözünü ettiğimiz kuruluşlara sıcak  bakanlar  yeni kadrolar belirlenirken, dikkate alınmış gibi  görünüyor. İzlenimler de, iddialar da böyle.  

 Bir de Şükrü Koyuncu meselesi var. Bir takım  insanlar 1982 doğumlu Şükrü Koyuncu’nun belediye yönetiminde ani yükselişinden dolayı olmalı ki, başkan  beyle kayınbirader düzeyinde yakın akrabalık ilişkisi  kurmaya çalışıyor. Yaptığımız istihbaratlardan sonra böyle bir bilgiyi teyit edemedik. Ayrıca Uğur  bey  1. Derecede akrabadan birisinin belediyede  üst düzey görev   yapmasının etik ve yasal olmadığını bilen bir başkan. Koyuncu, uzaktan bir hısım o kadar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.