Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2458.2
  • BIST
    10268.56
  • BTC
    63086.48$

BANA ÖRDEK DEDİ…

21 Ocak 2021, Perşembe 08:42

Arkadaş gurubundan birinin lakabı Ördek imiş. Bu lakaptan hiç hoşlanmazmış bu kişi. Arkadaşlarıyla dobra dobra konuşmuş, artık kimse ona lakabıyla hitap etmeyecekmiş.

Gelin görün iki arkadaş mahkemelik olmuşlar. Hakim birine sormuş; arkadaşına ÖRDEK dedin mi? Hayır efendim demedim demiş.

Diğeri itiraz etmiş, hayır efendim bana ÖRDEK dedi demiş.

Arkadaşımla birlikte yürüyorduk, arkadaşım durup dururken bugün hava bozuk dedi.

Hakim ne var bunda? Demiş.

Bizimki devam etmiş, hava bozuk olunca yağmur yağmaz mı?

Hakim evet yağar demiş.

Yağmur yağınca göletler oluşmaz mı? oluşur. Bu göletlerde ördekler yüzmez mi? yüzer.

İşte bu bana ÖRDEK dedi demiş.

Bu hikayeyi niye yazdım. Günümüz siyaseti de aynı böyle.

Şapkadan tavşan çıkarmaya da benziyor.

Söylenen bir şeylerin içinden cımbızla bir kelime, bir cümle alınıyor, sonuç bu bana ördek dedi.

Yeteri kadar kutuplaştık; ötekileştik. Ülkem insanını germeyin. İster iktidar ister muhalefet olun ister muhalefet içinde muhalefet olun ki son zamanlarda, muhalefet kendi içinde muhalefet oluşturmaya başladı. Ülkem insanının başka dertleri var, virüs var, geçim sıkıntısı var, soğuk var hem de ayaz…. Bırakın bu kısır çekişmeleri. Vallahi ayıp oluyor.

AŞI NEREDE?

İlk etapta beklediğimiz aşı 10 milyon doz gelecekti. 3 milyon doz geldi. Yanı 1,5 milyon insanımızı iki doz halinde aşı yapabilecektik. Bu sayı ülkem nüfusuna göre çok az.

Bu arada Sağlık Çalışanlarına ki, sayıları bir milyonu aşkın aşılanmaya süratle başlandı. Aşılama süratinde dünyada ilk sırada yer aldık. Boşuna dememişler, Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir diye.

Şimdi Huzur Evleri, Bakım Evlerindekiler aşılanmaya başlandı. Tabi çalışanları da.

Geçtiğmiz günlerde sosyal medya da aşı olurken görüntü veren kişiler vardı, ne yaş itibarıyla ne sağlık çalışanı itibarıyla ne huzur evi ve bakım evi çalışanı itibarıyla hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Her halde hatırlı olsalar gerek.

Biz adaletsizliği, kendi lehimize olunca çok severiz. Ama sorarsan aynı siyasiler gibi “ADALETTEN YANAYIZ”

Yazıyı hazırladığım 20 Ocak Salı günü, bilim kurulu Sağlık Bakanımızın başkanlığında toplanacak. Gelecek 10 milyon Çin aşısı görüşülecek. Belki de hava şartları nedeniyle Kara Trenle gelebilir(!)…

İnsanların tek umudu AŞI…

Adaletten şaşmayın. Türkiye’ye aşı gelmeden, TV de program yapan şarkıcı, türkücü, manken, artist v.b. nasıl aşı oluyor? Demek ki adaletsiz bir durum var. Ben bunlara şarkıcı, türkücü v.b. dedim. Onlar kendilerini sanatçı zannediyorlar. Sanatçı olmak o kadar kolay mı?

Bekliyoruz, bekleyeceğiz bakalım ne göreceğiz.

TEŞEKKÜRLER SELÇUKLU BELEDİYESİ

Biliyorsunuz Nalçacı caddesi üzerinde Cafeler, Nargile Salonları yoğunluğu vardı. Bunlar mekanlarının önündeki yerleri, yani apartmanın toplu kullanımına ait yerleri işgal edip üzeri kapalı, şeffaf görüntülü nesnelerden yerler oluşturup, kullanım alanına dahil ettiler. Uğur İbrahim Bey Selçuklu Belediye Başkanı iken. Bu haksız kullanım alanlarına itiraz etmiştim. Uğur İbrahim Bey bunlarla uğraştı, bu sonradan yapma yerleri yıktırdı. İşin garibi, bu yerler kapalı mekan gibi gözükmediği için sigara içilebiliyordu.

Bu cafe, restoran ve nargile salonlarını işletenler gösteri falan yapmışlardı.

Bir kaç nargile salonuna dokunulmamıştı. Bunu da yazmıştım o yıllarda. Selçuklu Belediyesi Zabıtalarını da aramıştım. Nöbet değişim saatine kadar beni oyalayıp görevi devralan zabıtalara pası atanlar da vardı.

Bu dokunulmayan nargile salonlarından biri o kadar ileri gitmişti ki, akşamları yaya kaldırımlarına da masa atıyor, yayalar masaların arasından geçiyordu. Hatta bu durumu aynı anda telefonla bildirdiğim Selçuklu Belediyesi Zabıtaları, oranın kontrolünün Büyükşehir’e ait olduğunu falan söylediler. Benim orayı aramamı istediler. Be kardeşim siz arayıp bildirseniz ne olur?

Neyse uzatmayalım bu nargile salonunun uzantısının yıkıldığını da gördük.

Selçuklu Belediyemizden ricamız bu apartman önünde ki yerlere ağaç dikilmesi ve Konya’nın merkezinde, mezarlık dışında bir yeşil alan oluşturulması. Bizim ki bir dilek, belki de yüzümüz kara.

Eee bekleyelim neler olabilir.

Hepinize güzellikler diliyorum. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.