Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2420.4
  • BIST
    10068.8
  • BTC
    62885.46$

Artık yeter!...

16 Mart 2019, Cumartesi 09:23

Sevgili dostlar dün korkunç bir olay yaşandı. Dünyanın en sakin ülkelerinden biri olan Yeni Zelanda'da, ülke tarihinin en kanlı saldırısıydı. Christchurch kasabasında, cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlardan birinin, katliam anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Kendini "Brenton Tarrant" olarak tanıtan teröristin katliamı iki yıl önce planladığı, sosyal medyada 70-80 sayfalık bir "manifesto" yayınladığı aktarılıyor. Irkçı manifestoda Türklere karşı tehditler de yer alıyor. Saldırının ardından Facebook saldırı anına ilişkin videoyu kaldırdı, Twitter da hesabı askıya aldı. YouTube ise saldırı anına ilişkin videoları kaldıracağını taahhüt etti.

Yeni Zelanda polisi, ülkedeki bütün camilere "kapınızı kapatın" uyarısında bulundu. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, olayı bir 'terör saldırısı' olarak niteledi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu duyurdu ve bu kişiyi "aşırı sağcı vahşi bir terörist" diye tanımladı.

Gelen son bilgiye göre can kaybı 49, yaklaşık 50 kişi yaralı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saldırıda iki Türk vatandaşının yaralandığını, hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Kendini 'Brenton Tarrant' olarak adlandıran teröristin, katliamı gerçekleştirmeden önce sosyal medyada bir manifesto paylaştığı belirtiliyor. Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor. "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş: "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hıristiyan şehri olacak"

Zihinsel sorunları olan bir adamın gerçekleştirdiği bir eylem değil bu olayla ilgili 4 kişi yakalanmış Avrupa’da çoğalan, üstünü örtmeye çalıştıkları islamafobik fanatik bir zihniyet var. Adam bizim tarihimizi bizden daha iyi biliyor ne kadar acı.. Kürt, Arap, Türk, alevi, sünni, sağcı, solcu ne olursan ol bu coğrafyada doğup büyüdüysen onların gözünde Osmanlı soyundan gelen şuan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Müslüman bir Türksün bu yüzden bunu bil tarihini öğren anana atana saygılı ol değerlerini koru!!!!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.