Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61060.18$

Ankara’daki Konya gücü

13 Mayıs 2022, Cuma 00:00

Dün şehirden uzakta olsak da Konya adına, Konyalıların güç birliği adına başkentte bizleri heyecanlandıran, gelecek adına ümit veren bazı gelişmelere şahitlik yaptık.

 

Ankara’daki Konyalıları bir çatı altında toplayan en büyük sivil toplum örgütü olan KONEV ve KONEV’in Başkanı emekli Vali benim de kendisine Karaman Valiliği’nden bu yana büyük saygı duyduğum yürekli isim Sayın Hakkı TEKE’nin organize ettiği geleneksel Konyalılar buluşması şehrin birliği ve dirliği adına yine çok önemli bir gelişmeye imza attı.

 

Bu buluşmada bizim için benim için en güzel mutluluklardan birisi de çoktandır böylesine diz dize görüşemediğim Tahir Akyürek abimiz ile dertleşme fırsatı bulmam oldu. İnşallah Tahir Bey’in o engin derin siyasetinin, stratejik duruşunun bazı detaylarını sizlerle buluşturma fırsatını buluruz.

Bu birliktelikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta hanımefendi, Orhan Erdem bey, genç karizmatik vekilimiz Selman Özboyacı, Ahmet Sorgun ve Hacı Ahmet Özdemir’in de bir ekip olarak bir arada olması Konya’nın geleceği adına gurur vericiydi.

 

Tabii ki Konyalı Çorum Valisi Mustafa Çiftçi bey, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kırşehir Valisi olarak atanan Konyalı Mete Buhara, başkentin en kritik mevkilerinde görev yapan adaletten sağlığa kurumların başında bulunan Konyalı bürokratlarla dertleştik.

 

Şunu açık ve net söylüyorum sayın valim Hakkı Teke Ankara’da inanılmaz işler yapıyor. Dün sabah buna bir daha şahitlik yaptık. Kendisine ve KONEV’in genç isimlerinin yanı sıra tecrübeli büyüklerimize de bundan sonraki yollarında başarılar dilerim…

 

100 METREDE BİR TRAFİK IŞIĞI OLUR MU?

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ın dün sabaha karşı toplu ulaşımda Allah razı olsun vatandaşın yarasına merhem olabilecek müjdesini takip ederken, aklıma başkanın ekibinin hep doğru yaptığı çalışmaların yanı sıra bazı kafa karıştıran çalışmalarından bir tanesi geldi.

 

Elbette başkanın çalışma arkadaşları şehrin en iyisi için, en doğrusu için, iyi niyetle samimiyetle çalışıyorlar önce bunu ifade edelim.

 

Ama bazı uygulamalarda bu kararı verenlerin kaç defa o yolu kullandıklarından şüphe ederim.

Ne demek mi istiyorum? Alın size bir örnek o zaman.

Hani Sille yolunda bizim meşhur uğurlu villalarımız var ya. O kavşakta çok güzel çalışan trafik ışıkları ve düzenleme var. Burada öyle fazla bekleme filanda yok. Yani sabah akşam saatlerinde tıkanma filanda yok. Ancak bayramdan sonra bu ışıklardan 100 metre yani 100 adım ötesine yeni bir trafik ışıkları kondu.

Burada yayalar için bas geç uygulaması var. Hep sürücüleri düşünecek değiliz ya tabii ki yayaları da düşüneceğiz bu yolda. Yayalar karşıdan karşıya geçmek için uçacaklar mı? Bu uygulama bu zihniyetle, bu düşünceyle yapılmış olabilir. Gelin görün ki ışıklarda bekleyen araç sürücüleri kalkıyorlar 100 adım ötede hemen kırmızı ışıkta tekrar duruyorlar.

Ve bu, sabah-akşam uygulamalarında kuyrukların oluşmasına neden oluyor Uğur başkanın çalışkan ve akıllı ekibine burayı hatırlatmak zorundayım.

Işıklar demişken Adalhan kavşağı içinde bir çift söz edelim. Trafik haftası nedeniyle bazı önemli kavşaklarda özellikle yayalar için polislerimiz seferber olmuş durumdalar. Bunlardan bir tanesi de yayalar için asla geçerli olmayan trafik ışıklarının bulunduğu Adalhan kavşağıdır.

Adalhan kavşağında yayalar yolun dört bir yanında kendilerine kırmızı ışık yansa da yeşil ışığı beklemezler.

Şimdi polis haftası var ya burada mesai saati boyunca görev yapan trafik polislerimiz var. Bu polislerimizin tek bir görevi var, yayalara yeşil yandığı zaman geçmeleri konusunda uyarıyor, kırmızı yandı ise zorla onları tutmaya çalışıyorlar.

Önceki gün durdum bu kavşakta, değişen ne diye öğrenmeye çalıştım. Allah sizi inandırsın polis bayan oradan oraya çırpınırken görevli polisin arkasını dönmesinden fırsat bulduğunu sanan insanımız, yayalara kırmızı yanarken karşıya fırlıyordu.

 

Şimdi bu iş uyanıklık mı? Akıllı olmak mı? Zeki olmak mı? Nedir? Allah aşkına biri bana bunu anlatsın.

Konya trafiğinde yaya olarak yürüyen toplu ulaşımdan faydalanan ve yeri geldiği zaman da sürücü olarak çok dolaşan ben bu işin bu şehirde bu kafa ile ceza kesilmeden insanların canı yanmadan çözüleceği inancımı kaybetmeye devam ediyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aşkı kalem yazmaz ki kitaplarda bulasın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ.

Yasalara ve kurallara uyduğumuz zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Dagli
    13-05-2022 16:24

    Uğur bey herzamanki gibi birilerine methiyeler yazarak klişe köşe yazarlığına devam ediyorsunuz samimi olarak ifade ediyorum artık siz emekliye ayrılın insanlar sizi güzel hatırlasın selam ve dua ile

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    13-05-2022 11:20

    Akşam ailecek Kafem'e gittik Çocuk Tramisu istedi. Bir dilim kek 26 TL olur mu ? Milletin parası ile yapılan kafem'den millet yararlanamıyacaksa niye yapıldı bu mekanlar ? 5 Herkes para basıyor, cebinde torbayla dolaşıyor da bizim mi haberimiz yok ? nerede kaldı bedava kek, çay dağıtılacak millet bahçeleri ?

  • yorum avatar
    Ordan burdan
    13-05-2022 11:01

    Trafik konusu ve sorunu eski model düşünme yöntemleriyle uzun süre devam edecek gibi. Bugünün teknolojik çeşitliliği ve gelişimi içerisinde çözüm üretilemiyorsa, liyâkat problemi var demektir.Diğer farklı bir husus.Beyşehir Yolu ile Seydişehir yolu arası çevre yolunun Dere viyadük geçişi için hazırlık çalışmaları başlamış. 2 adet tüneli 1 uzun viyadük bağlıyor deniliyor. Yalnız orası tarihi kaynak sularının ve tatlı su damarlarının olduğu bölge. Bu konu tahlil edildi mi acaba?

  • yorum avatar
    frenci osman
    13-05-2022 09:42

    ankara da konya evi kime neye yarasın.aynı insanlar yesin içsin birbirini ağırlasın diye ev açıyorlar.eskiden konyalılar yurdu filan vardı öğrencilerin gariplerin konakladığı şimdi zenginlere koltuk makam sahiplerine birbirleriyle yiyip içsin geyik yapsın diye ev yapıyorlar.Allah aşkına bırakın şu işleri.

  • yorum avatar
    RECEP UÇAR
    13-05-2022 00:52

    uğur bey, evliya çelebi parkındakı kafemde bir saç böreğinin 38 tl olduğuna şahit oldum analız yaptık fiyatın çok yuksek olduğunu gördük dar gelirli bir aile ailesiyle burda bir saç böreği yiyemiyecekmı ( MEKANDA BELEDİYENİN) BU KUNUYU gümdeme getirirseniz vatandaşlar olarak memnun oluruz tşkr ederiz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.