Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2454.9
  • BIST
    10235.98
  • BTC
    60689.81$

AK PARTİ VE AK PARTİLİLER DEMOKRASİNİN NERESİNDELER?

02 Ocak 2015, Cuma 00:00

Bazen siyasilerin ve şahısların özeleştiri yapması çok isterim. Malum AK parti iktidarda seçmenleri de mutlu.2002 yılından bu tarafa da ülkeyi AK parti idare ediyor. Demokrasiyi dillerinden düşürmeyenlerin bazen şapkalarını önlerine koymaları gerekiyor galiba…

AK parti ilçe ilçe Kongrelerini yapıyor. Partiyi 2015 Genel seçimlerine taşıyacak yöneticiler belirleniyor.

Efendim herkesin dilinde olan şey Ak parti Kongrelerinde hiç kavga olmuyor. CHP ve MHP yi görüyoruz. Yumruklaşmalar falan oluyor. HPD nin de Kongrelerinde hiç kavga olmuyor.

AK parti anti demokratik bir şekilde BÜTÜN KONGRELERİNİ TEK LİSTE olarak yapıyor.

Sonucu önceden heyecanı olmayan kongreler sadece yasal kanun gerçekleşsin diye yapılıyor.

Tek listeli tek adaylı seçimler demokrasiyle pek bağdaşmaz. Demokrasi çoğulcu bir rejimdir.

Şimdi Beşer Esed’i kınıyoruz Saddamı kınadık. Zira bunlar tek aday olarak seçimlere giriyorlar.

AK partili kardeşlerimiz şöyle söyleyebilirler. Efendim birden fazla aday ve liste olsunda insanlar birbirlerine girsin medyaya iş düşsün AK parti düşmanlarına gün doğsun diyebilirler. Ama benim söylemek istediğim şey farklı birden fazla aday ve listeleri olsa bunlar kongrede yarışsalar. Kaybedenler kazananı kutlasalar destek olacaklarına söz verseler Türkiye ye yeni bir insani çığır atsalar olmaz mı?

İl başkanı parti genel başkanı belirlerse, yönetimlerde hakeza müdahale ederlerse DELEGELERİN itibarı ne olacak? Müsaade edin delegeler istediklerini seçsinler. Bu işler tepeden inme olmasa daha iyi olur.

Konya’da bir tek demokratik Kongre bilirim. Yanılmıyorsam, Genel başkan Faruk DÜGEN’i destekliyor.

Mustafa ÇEVİK Beyde listeye aday oldu. Mustafa ÇEVİK Bey delegelerin teveccühü ile il başkanı seçildi. Genel merkeze rağmen seçilen Mustafa ÇEVİK Beyi fazla görevde tutmadılar.

AK partinin Konya da yaptığı tek demokratik Kongre idi bana göre.

MHP’de de Hasan KAYA genel merkeze ve il yönetimine rağmen il başkanı seçildi. Ne yapıp yapıp DEMOKRATİK yapılan Kongreyi alaşağı edip Hasan KAYA’yı göreve aldılar.

DEMOKRATİK kongre yapıp patırtı gürültü çıkarmayacak bana göre tek parti Ak partidir. Ancak Kongrelerde Bana göre antidemokratiktir. AK Parti Kongrelerinde birden fazla aday ve liste olsa genel seçimler gibi demokrasi içinde yarışsalar. Delegelerin seçimleri doğrultusunda Başkan ve yöneticiler belirlense. Kaybedenler el ele tutuşup, kazanana destek verseler, söz verseler çok daha iyi olur. Bu demokratik anlayışı AK parti geleneksel hale getirebilecek tek partidir. Ha gayret...

İkinci bir demokrasi sınavı da yolsuzlukla sunulan 4 Başkanla ilgilidir. AK parti insanın olduğu yerde her şeyin olabileceğini ispat edip kendi eski Bakanlarını mutlaka YÜCE DİVAN’a göndermelidir. AK partili olan suç işlemez, yolsuzluk yapmaz diye bir kaidemi var. Eğer Bakanlar suçsuz ise yargı önünde aklanmalıdır. Temiz milletvekili, temiz bakan, temiz insan, temiz toplum arzulanan şeydir.

Eğer 4 Bakan yüce divana gönderilmezse AK parti töhmet altına girecektir.

Meclis Bakanımız çok eleştirdiğin Cemil ÇİÇEK’in söylemlerine yürekten katılıyorum. 4 Bakanın yüce divana gitmesini istiyor sayın ÇİÇEK... Eğer bu Bakanlar suçlu ise cezalarını çekmelidirler. Yok suçsuz ise mutlaka aklanmalıdırlar. Ülkemin buna şiddetle ihtiyacı vardır.

Dr. Mustafa KALEMLİ ANAP zamanın meclis başkanı. Yanılmıyorsam Kütahya milletvekili idi... Meclisin koltuklarının yenilenip CEYLAN DERİSİ yapma işini Dr. KALEMLİ  üstlenmişti. Vekillerimiz daha rahat otursun diye Meclisimizin koltuklarını CEYLAN DERİSİ yaptı. Yaptı yapmasına da ceylan derisi ihalesini alan firma yanılmıyorsam Dr. KALEMLİ’nin kızına bir daire hediye etmişti. Buda ortaya çıkınca, Meclis Başkanı mahcup olmuş, yanılmıyorsam daireyi geri iade etmişti...

Rahmetli ÖZAL’ın kızına hediye edilen JAGUAR arabada o zamanlar medyayı çok meşgul etmişti...

Beyler yolsuzluğun partisi falan olamaz. İnsanın olduğu her yerde her şey olur. Yeter ki bu yolsuzlukları örtbas etmeyelim. Yok insanlar günahsız ise, kendilerine kara çalınmışsa onlarda çıkıp kendilerini savunsunlar...

Bu yüzden AK partiyi 4 Bakanla ilgili bir demokratik sınav bekliyor...

Bu arada toplum olarak siyasilerden bir ricamız var. Ne olur çocuklarınıza sahip çıkın, sizin haberiniz olmadan sizin forsunuzu kullanıp sizin siyasi hayatınızı sonlandıracak davranışlarda bulunabilirler.

Ey siyasiler! Biz sizleri seçtik eşlerinizi ve çocuklarını seçmedik. Lütfen daha dikkat!

Haram ve Helalin karıştığı şu günlerde düzgün insanlara çok ihtiyacımız var.

Rahmetli Babamı anmadan geçemeyeceğim. Hepimizi haram ve kul hakkı konusunda uyarırdı. Nur içinde yatsın. Bütün maddi zorluklara rağmen bende çocuklarıma aynı öğüdü veriyorum.

Rabbimi bizlere her şeyin helalini versin...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.