Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61171.733$

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

29 Haziran 2020, Pazartesi 08:48

Geçen hafta Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’le telefon vasıtasıyla konuştuk.

Orhan beyle yaptığımız konuşma 15 dakika kadar sürdü.

Böyle arada bir görüşüyoruz sayın vekille. Sağolsun kendisini ne zaman ararsak telefonumuza çıkıyor. Çıkamadığı zamanlarda da bulduğu ilk fırsatta geri dönüş yaparak, bizim telefonumuza neden cevap veremediğini açıklama nezaketi gösteriyor. Şundan eminim ki Orhan Erdem Bey aynı nezaketi herkese gösteriyor.

Karşısındaki insanı sonuna kadar dinliyor. Daha sonra da kendisi sakin bir üslup ve insana güven veren bir dille fikirlerini açıklıyor. Orhan bey konuşulan konu ve konuştuğu insan kim olursa olsun saygıda kusur etmiyor. Sorduğunuz sorulara son derece içten ve inandırıcı cevaplar veriyor. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Yaptığınız konuşmanın sonunda ikna oluyor ve onun söylediklerine inanıyorsunuz.

AK Parti milletvekili Tahir Akyürek’te benzer davranış tarzının önemli bir temsilcisi.

Biz Tahir beye merkezde siyaset yapmasından dolayı çok yakın olduk.

Kendisini ilk olarak Bağ-Kur avukatlığı yaptığı dönemde tanımıştık. Ticaret Odası Genel Sekreterliği döneminde yakınlaştık. Kendisinin Fazilet Partisi İl Başkanlığı yaptığı dönemde yakınlığımız yukarılara doğru tırmanışa geçti. Sağolsun o bize biz ona fazlasıyla güvendik. Bu şehirde Tahir beyin siyasi sırlarına vukuf olan az sayıdaki insandan birisi olduk bir ara.

Bu süreçte moderatörlüğünü bizim yaptığımız TV kanallarına Tahir beyi bir çok defa davet ettik. Bize güvenip geldi. Ayrıca kendisiyle ilgili en az 100 tane yazı kaleme almışlığımız vardır. Ben 40 yıllık yazı hayatımda 3-4 tane efsane parti il başkanı gördüm. O il başkanlarından birisi de Tahir beydir. Tahir bey bazen otoriter, bazen toleranslı oldu. Bilgi ve becerisini konuşturdu. Döneminde gösterdiği performans ile rakip partilerin il başkanlarını derin bir sessizliğe gömdü ve onları konuşamaz vaziyete getirdi. Öte yandan partisine mensup belediye başkanları üzerinde muazzam bir hakimiyet kurdu. Her hafta merkezdeki dört belediye başkanını parti il binasındaki makam odasında karşısına alarak, hafta boyunca ne yaptıklarını sordu ve ne yapılması gerektiğini anlattı.

2004’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince siyaset dünyasındaki beceri ve farklılığını bir kere daha herkese gösterdi.Konya gibi muhalifin bol olduğu bir şehirde üç dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak her siyasetçinin altından kalkabileceği bir iş değil. Biz Tahir beyin başkanlık döneminde de ona yakın olduk. Hizmetlerle dolu temiz ve dürüst bir başkanlık dönemi geçirdi.

Yazının konusu Ak Parti Konya Milletvekilleriydi.

Lakin Orhan Erdem beyle geçen hafta yaptığımız telefon görüşmesinden sonra ve ayrıca Tahir Akyürek beyle geçmişe dayanan hukukumuzdan dolayı yazıya bu iki milletvekiliyle başladık. Bu yüzden okuyucu başka bir sebep arasın istemiyoruz.

Milletvekillerini yazamaya devam edelim..

Ahmet Sorgun’u da yakından tanıyoruz. Çekirdekten yetişme bir siyasetçi. Avukat, bürokrat ve STK yötecisi olarak şehirde adını duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’nde hukuk müşavirliği yaptı. Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Tahir Akyürek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında KOSKİ Genel Müdürlüğü yaptı. Ak Parti İl Başkanlığı yaptı. Tahir beyle o dönemlerden bugüne gelen” siyasi sır” ortaklıkları var.

Ahmet bey milletvekilliğine hızlı giriş yaptı. Seçildikten hemen sonra Ak Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturdu. İyi işler yaptı. O da siyasi zekasıyla tıpkı Tahir bey gibi, Ahmet Davutoğlu ekibi tarafından kendisine uygulanan defans ve baskıları geçerek siyasette ileri hamleler yaptı. Günümüzde Ahmet bey partide” karar verici” isimlerden birisi oldu.

Bize siyaset öncesi ve siyaset sonrası hayat hikayesi ile çok ilginç gelen isimlerden birisi de AK Parti Konya Milletvekili ve partinin Genel Başkan Yardımcılarından olan Leyla Şahin Usta’dır.

Leyla Şahin Usta kadın olmasına rağmen tam bir savaşcı gibi yaşadı. Ne boyun eğdi ne de boyun verdi ve kazanan taraf oldu.

28 Şubat döneminde henüz çok genç yaşlarda iken dönemin hak, hukuk ve ve vicdan sahibi olmayan egemenlerine boyun eğmedi ve savaş açtı. O dönem kendisi gibi olan mağdurlara sahip çıktı ve örnek oldu. Onlara cesaret verdi. Dünyaya verdiği mücadele ile adını duyurdu.

Leyla Şahin Usta 2015 yılında Ak Parti’den milletvekili seçildi.

Leyla Hanım milletvekili olduktan sonra, Ak Parti’de Genel Başkan Yardımcısı oldu.

O da tıpkı Tahir Akyürek gibi, Ahmet Sorgun gibi, Orhan Erdem gibi partiniin “ağır topları” arasına adını yazdırdı ve “karar vericiler” arasında yer aldı.

1973 doğumlu Leyla Şahin Usta’nın hayat hikâyesini genç kuşakların bilmesinde ve öğrenmesinde fayda var. Çünkü onun hayatı gençler için ders olacak bir hayat.

Diğer milletvekilleri.. Mesela Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, henüz 1977 doğumlu Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız ve Türkiye’nin en genç milletvekillerinden birisi ünvanına sahip olan Selman Özboyacı ayrı ayrı birer değer bu şehir ve ülke için.

Halil Etyemez üç dönemdir Ak Parti milletvekili ve bir ara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı da yaptı. Hacı Ahmet Özdemir iki dönemdir milletvekili. Gülay Samancı oldukça genç yaşına rağmen hayatına iki dönem milletvekilliği ve bir arada Külliye’de başdanışmanlık kariyerini yerleştirdi. Abdullalh Ağralı iki dönemdir milletvekili. Ziya Altunyaldız milletvekili olmadan önce Ankara’da müsteşar iken devletin en kritik icraatlarına imza koydu. Selman Özboyacı çok genç olmasına rağmen üstüne düşen görevleri en iyi şekilde yapıyor.

Bu ekip gördüğümüz kadarıyla Konya’da Ak Parti tarihinin en bilgili, en tanınan ve işi sadece milletvekilliği yapmak olan ekibi.

Bu ekip ayrıca Ak Partinin bilgi, birikim,tecrübe ve eğitimi en yüksek olan ekibi.

Tamamı da önemli üniversite ve fakültelerden mezun olan bir ekip.

En büyüğü 1958 doğumlu, en küçüğü de 1989 doğumlu.

Bugün Ak Parti Konya Milletvekilleri’ni yazdık.

Geçen hafta içerisinde milletvekili Orhan Erdem beyle farklı konular üzerine yaptığımız telefon konuşmasından sonra, yazmaya karar vermiştik. Kısmet bu güneymiş.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.