Konya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60838.02$

AHMET PEKYATIRMACI’NIN ÜÇ YILINI DİNLERKEN

17 Mayıs 2022, Salı 00:00

Bugün bütün Konya basının yazılı görsel basınının hepsinin manşetinin Selçuklu Belediyesi ve Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın üç yılını değerlendirdiği toplantı olduğunu göreceksiniz.

Bu durum bizim KONYA POSTASI Yayın Grubu içinde geçerli.

O yüzden biz Ahmet Başkanının açıklamalarını yaptıklarını değil o toplantının görünmeyen fotoğraf detaylarını sizlere aktararak paylaşmaya başlıyoruz.

SELÇUKLU FARK MI YAPTI?

Karatay ve Meram Sayın Hasan Kılca ile Sayın Mustafa Kavuş’un üç yıllık değerlendirme toplantılarının ardından Selçuklu bu üç yıllık değerlendirmeyi farklı yapıyordu.

Karatay ve Meram önce basınla bu değerlendirmeyi yapmış ardından meclis üyelerine parti mensuplarına ve muhtarlara aynı sunumu yapmıştı. 

Selçuklu hepsini bir arada yani üçü bir arada (!) yapıyordu.

Zaten bunun ilk sinyalini de Ahmet Başkanın hiç alışık olmadığımız şekilde salona 13 dakika geç gelmesinden anlıyorduk.

Çünkü dünkü programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta Hanımefendi, vekiller Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Ahmet Sorgun, AK Parti ve MHP İl Başkanları ile Selçuklu teşkilatları Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar katılıyordu.

Böyle ağır bir protokol için salondakilerin 13 dakika beklemesinin ne önemi olabilirdi ki…

Toplantıda dikkatimizi çeken bazı konular.

………….

Sayın Hasan Angı, MHP İl Başkanı Sayın Remzi Karaaraslan, Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş ve Ahmet Başkan diğer protokol üyeleri gibi direk protokol koltuklarına geçmeden gördükleri her muhtar ile her basın mensubu ile tek tek tokalaştılar.

……………..

İl Başkanı Sayın Hasan Angı konuşmasının son bölümünde Sayın Ahmet Pekyatırmacı’nın ismini direk söyleyerek “İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu başarılarının devamını bekliyoruz” dedi.

Resmen olmasa da Türkiye gayri resmi olarak seçim satında.

O zaman desenize Selçuklu’da Ahmet Başkanın yeri garanti.

…………….

Protokol gereği Karatay Belediye Başkanı Sayın Kılca en önde oturuyor arkasında ise Karatay’ın eski efsane Başkanı Mehmet Hançerli Bey oturuyordu.

Bir ara su içmek için bardağa uzanan Kılca bardağı ağzına götürmeden arkasını döndü ve Mehmet Hançerli beye teklif etti.

İşte bugün için hangi makamda olursanız olun insanlık böyle güzel bir şeydi.

……………..

Hançerli Başkan demişken.

Program sonrası yemek ikramı vardı.

İlk masalar protokola ve özel davetlilere rezerv edilmişti.

Basın mensupları muhtarlarla iç içe yan yana idiler.

Davetliler masalara yaklaşırken bir görevli koşarak Sayın Hançerli ’ye yaklaştı ve “Buyurun Başkanım” diye rezerv masalardan birini gösterdi. Hançerli Bey teşekkür etti kibarca kendisine gösterilen yere gitmeyerek gazeteci dostları ile aynı masada oturmayı tercih etti.

………………

Sonuç Selçuklu Belediyesinin ve Ahmet Başkanın üç yılını değerlendirdiği toplantı her şeyi ile dört dörtlük ve mükemmel idi.

Emeği geçenlere ve Sayın Başkana bizde teşekkür ederiz.

SELÇUK ÖZTÜRK BAŞKANIN DUYARLILIĞI

Pazartesi günkü yazımızın son bölümünde şöyle bir cümle kurmuştuk;

“Yazmam gereken iki üç konu daha var. Mesela Makine Teknoloji Fuarından memnun olmayan dev Konyalı firma sahiplerinin sıkıntıları…..”

………….

Nerede olursa olsun yurt dışında bile olsa yazılarımızı günlük olarak takip ettiğine inandığımız KTO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk abimiz dün aradı. Bu sıkıntıyı sordu.

Bizde firmalardan gelen sıkıntıyı dile getirince “Evet doğrudur. Pandemi sonrası bu fuara böyle bir ilgi olması beklenmiyordu. Ancak açıklamanın ardından beklenenin çok üzerinde talep oldu. Firmalarımızın isteklerine karşılık veremedik. İnşallah bu istekleri gelecek yıl karşılayacağız” dedi.

Yani bize aksettirilen konu maksadına ulaşmış oldu.

Bizde o dostlarımıza buradan iletmiş olalım.

KONYA MANSUR DİYORSA !

Dünkü yazımıza yorum yapan Doğru Davut Rumuzlu okurumuz şöyle demiş

“Abi, yazıda "Ve son toplantıda bazı muhtarlar adeta yine isyan etmişler. Benim için daha da acı olanı bazı muhtarlarımız “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mazot desteği verdi bizde isteriz” gibi cümleler kullanmışlar." Şeklinde yazdığın bir kısım var.

Şimdi anlamadığım bu olay sana neden acı geliyor

Mansur Yavaş in çiftçiye destek vermesi, Mansur Bey Atina Belediye Başkanı mı, destek verilen çiftçiler yunan çiftçisi mi , yoksa sen ayarı kaçırıp iyiden sarı gazeteci oldun da köşe yazısı ayağına parti bülteni mi yazmaya başladın”

………………

Doğru Davut rumuzlu okurumuzun şu gerçeği benden çok daha iyi bildiğine inanıyorum.

Allah’a çok şükür parti bülteni yazmıyorum.

Ve inşallah Cenab-ı Allah’ım bana da bunu yazmaya muhtaç etmez.

KONU ŞU.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Uğur İbrahim Altay her fırsatta ulaşımdan suya kadar Konya’nın İstanbul’dan Ankara’dan İzmir’den çok daha iyi olduğunu vurguluyor.

Başkanın ekibinin de bu şekilde çok özel çalışmaları var.

Konya tam da bu konuda gazını almış giderken bazı muhtarların ve bazı çiftçilerin Sayın Yavaş’ı örnek göstermelerini bu emek adına üzülmüştüm.

Demek ki pek çok şeyde ne kadar ucuz olursan ol, o bir tek şeyi vermezsen hepsi bir anda çöp oluveriyormuş.

……………

BENİM PARA İLE İŞİM OLMAYINCA

GONYALI rumuzlu okurumuz yazmış;

“Bir de bu Meram belediyesinin emlak vergilerine yapmış olduğu zamma değinseniz.

Meram’ın yeni imar olan yerler tarım arazisini iken 18 geçirdik arsa vasfına geçti diyorlar arsan değerlendi tamam da imar geçirdiğin yerin planında yol var altyapı var okul var hastane var ama planda gerçekte yok.

Gerçekte olan ne 4-5 kat artmış emlak vergileri var bunu da kimse dile getirmiyor neden?”

…………..

Değerli okurumuz en başta bizim evde bu işlere ben bakmadığım için eğer zamlı yeni bir şey varsa ondan hiç haberim olmuyor.

Ama bugün ilk işim Meram Belediyesinden bu konuyu öğrenmek olacak.

MERAKLI(!)NIN MERAKI

“Sadece merakımdan soruyorum ve cevap alamayacağımı da biliyorum.

Maraton gelirleri SOBE ye bırakılacak güzel…

Maraton resimlerinde milletvekilinden valisine belediye başkanlarından rektörlerine hatta Kulüp başkanına aynı renk aynı marka eşofman takımı vardı.

Her biri 1000 Tl civarında.

Her biri aynı markayı giyinmeyi mi tercih etti, yoksa hangi kaynaktan alındı? Meraklı”

…………..

Allah’tan biz böyle bir eşofman giymemişiz.

Okurlarımız ne kadar meraklı ve dikkatli.

Siz rahat olun bu konuyu da araştırır sizlerle paylaşırız.

HAKAN BAŞKANIN ADAYLIĞI

Hafta sonundan kalan notlarıma bakıyorum.

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler oda seçimi için hızla sona doğru ilerliyorlar.

Geçtiğimiz hafta KONYA POSTASI’na ziyarete gelen Meslekte Birlik grubunun başkan adayı Hakan Ceylan Bey ile oda seçimleri üzerine samimi hasbihalde bulunduk.

Hakan Beyi herhalde 40 yıldır filan tanırım.

Bu başkanlık işinde yıllardır yoktu.

Haaa hep işin içinde oldu.

Gerek meslek dayanışması gerekse siyasi faaliyetlerde hep vardı.

Hakan Bey bu seçimlerde çok iddialı.

Ve sürekli olarak hedefini belirlerken meslek üyelerinin itibarı üzerinde duruyordu. 

Ne diyelim bunun adı zaten sandık.

Tüm adaylar ve Hakan Bey içinde ne hayırlısı ise o olsun diyoruz.

GÜNÜN EN KÖTÜ HABERLERİ

Dün hava gibi bizim işlerimizde moralimiz de güzeldi.

Çok şükür.

Ama güne başlarken açıklanan süt ürünlerine zam haberinin ardından öğle saatlerinde de” akaryakıta çifte zam… Benzin 23 lira sınırına dayanacak LPG 11 liranın üzerine çıkacak” haberleri idi.

Allah aşkına nereye gidiyoruz?

Vallahi bu zamları yapanlar ülkenin geleceğini ve insanımızı düşünmüyorlar diyorum veeeeee şimdilik bu konuda noktayı koyuyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Kalbi güzel olanın insanın gönlü hep yorgun olurmuş

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Günde üç öğün değil beş vakit duymaya başladığımız zam haberlerine artık bir yeter diyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    kenan usta
    17-05-2022 16:58

    belediyeler lütfen koop işini bıraksın bakın arsa sahipleri mağdur oluyor beddua ediyor.insanların elinden arsası evi kentsel dönüşüm diye alınıyor.alınırken 5 kat 6 kat deniyor üste para isteniyor.sonra kat 10 oluyor koop kuruluyor arada birileri köşe dönüyor hava parasına hisseler alınıp satılıyor ama arsa sahipleri çırak çıkıyor.bakın bu veballi iştir hesabı ağırdır gözünüzü seveyim bırakın bu işleri kimse sizi koop kurun diye seçmedi işinizi düzgün yapın yeter.

  • yorum avatar
    bir bilen
    17-05-2022 10:40

    eminim çok verimliydi.zaten oradaki insanlar her yıl bu yoplantıların kadrolu elemanı.saatlerce konuşmalar havada uçuşan başkanım efendim yağlamaları sonuçta açılan 3 sosyal tesis 5 emekli konağı.şurdan gitsen varsan 15 km ötede ki adam mağduriyet bölgesinde ama olsun maksat dostlar alışverişde görünsün.bu ahmet beyin uğur beyin hasan beyin meselesi değil olay şahıslarla ilgilide değil.bu sistem bu şekliyle bu millete yüktür kamburdur.büyükşehir veya ilçeler geleceği değil 1 ay sonrasını dahi planlamaktan aciz günü yaşamaktadır.bir çoğu bataktır borç içindedir.çözüme dair tek yapılan arsa satmak imar planı değiştirmektir.onlarca maaşlı açıkta eleman vardır ama çözülmemektedir.niye insanlar sanayide 5 yerine belediyede 3e razı olup iş aramaktadır.çünkü bilmektedir buralar çiftliğe dönmüştür.olay şahsi değil sistem sorunudur.medeni olmak istiyen toplum önce ahlaklı olmalı ki aynı şekilde yönetilsin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.