Konya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2454.9
  • BIST
    10235.98
  • BTC
    60689.81$

ADALETSİZ BİR TRAFİK CEZASI!

05 Aralık 2014, Cuma 09:30

Bu yorum bana ait. Zira trafik cezasını da ben yemişim. Şimdi cezayı biraz açalım. Bu cezayı hakettikmi Yoksa rutin bir cezaya kurban mı gittik göreceğiz.

Cezayı yediğim yer, Ankara Caddesi Beş yol kavşağı, Biraz açayım. Büyük bir kasabın önü. Kavşakla aynı ismi taşıyor bu kasap. Kasabın önünde araçlar için bir CEP var. Bu cebin olduğu yer otobüs durağıymış. Durak için camekânlı, büyükşehir Belediyemizin standart yaptığı, bir yer yok. Durak yeri direkte asılı. Yani kafanızı kaldırdınızdı görüyorsunuz.

Ben bu cebin olduğu yerdeki kasaptan alışveriş yaparım. Arabamı da trafiği engellemesin diye bu cebe bırakırım. Şimdiye kadar hep böyle yaptım, yaptılar. Ama her ne hikmetse 22 Kasım Cumartesi günü, Mobese kameralarından, bakılarak, “Yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara iki yönden onbeş metrelik mesafe içinde park etmek” suçundan seksen lira ceza yazılmış. Benim gibi emekli biri için bu büyük para. Ailemin nafakasının bir bölümünü ceza olarak vermek hakikaten dokundu...

Ve ben bu cebi bir “TUZAK” yeri olarak görüyorum. Bu cep otobüsler için yapıldıysa ve bir otobüs bu cebe giriyorsa helal olsun. Efendim sizin arabalarınız yüzünden giremiyor diyorsanız hodri meydan.

Bu cebi boşaltın ve bekleyin bir tek otobüs bu cebe girecek mi?

Eğer ben aracımı yol üzerine bıraksam, trafiği kesin engelleyeceğim, onun için cebe giriyoruz.

Şimdi sıkı durun!. Nalçacı cad. Sağlık sitesi (No:15) önünde bir otobüs durağı var.

Durak Camekanlı, Büyükşehir Belediyesinin standart durağı. Bu durağın hemen yanında cepler var. Mesafeleri durağa 2-3 metre ve burada sürekli araçlar park halinde! Bana yazılan ceza maddesine göre buraya da ceza yazıyor musunuz?

Benimkiler mazeret olabilir ama ceza kural ihlalinin şiddetlisinden başlayıp yazılamazmı? İki şeritli yolları dörtlüleri yakıp şeridin birini kapatanı kimse göremez. Trafiği rahatlatmak için bizim gibi ceplere girmeye çalışanları da hemen görürler.

Çarşıya bakarsınız uygun park etmeyenler anonslu uyarılır. Ama bizimki mobese nasıl uyarsınlar?

Kurallara sürekli uymaya çalışan biri olarak bu cezayı hak etmediğimi düşünüyorum. Eğer bu cezayı yazanlar Empati yaparlarsa haklılığımı anlayabilirler.

Eğer Trafik Denetlemeye ve Düzenlemeye amirliği ceza yazmayı kafaya koyduysa ve ülkemin gelirlerinin artırmak istiyorsa yapacak bir şey yok...

İlahi adalete inanlardanım ve bu cezayı yazanları da vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum;

Bir hikâyeyle devam edelim. Amerika’nın bir eyaletinde bir trafik polisi çok ceza yazıyormuş. Şikâyet şikâyet üzerine olunca Nevada çölüne sürülmüş. Çölde bir güneşlik şemsiye, bir masa trafik polisi oturmuş İçinden de buradan kim geçerse geçsin ceza yazacağım diyormuş. Günler sonra bir bakmış bisikletli biri geliyor! Ha şimdi cezayı bastım demiş. Gelen bisikletli papazdan başkası değilmiş.

Trafik polisi ehliyet, ruhsat v.b. şeyleri istemiş. Papazda her şey tam...

Polis insafa gelmiş. Papaz efendi! Size ceza yazacaktım ama her şeyiniz tammış ucuz atlattınız deyince; Papaz cevap vermiş bana kolay kolay ceza yazamazsınız benim bir omzumda Hz. İsa bir omzumda H.z musa var deyince Bizim polis atılmış. Bir bisiklete üç kişi binersiniz haa diye basmış cezayı...

Kısadan hisse...

Yine bir hikâye daha aktaralım. Horozların tavuklar üzerindeki gücünden bahsediyormuş. Adamın birinin horozunu kümese bırakınca bütün tavukların hakkından gelmiş, sonra kümesten çıkıp horoz sırt üstü yatmış... Gördün mü senin horozun pili bitti demişler. Horozun yanına yaklaşınca, Horoz susun işareti yapmış ve gelenleri sessizlik konusunda uyarıp havada uçan kartalı göstermiş. Kartalın inmesini bekliyorum bir inse onu da haklayacağım demiş...

Bize yazılan cezada bunu andırıyor. Yerdekilerin işini bitirdiniz gözünüzü havaya diktiniz. Kıssadan hisse.

Yılın ilk on ayında yani OCAK – EKİM itibariyle ülkemde kesilen trafik cezaları eski parayla 2 katrilyon 300 trilyon lira. Yeni parayla 2 milyar, 300 milyar lira... Merak etmeyin benim ülke para sıkıntı çekmez. Hazinemiz sürekli güçlü olur.

Ülkemizin gelirlerini artıran tüm insanları kutluyorum. Bende bir nebze buna katkı edebildiysem ne mutlu bana. Ama bu cezayı yazanlara “helal olsun demiyeceğim esen kalın”...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.