Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63416.558$

Xiaomi, Elektrikli Otomobil SU7'yi Tanıttı ve Hedefini Açıkladı

Xiaomi, Elektrikli Otomobil SU7'yi Tanıttı ve Hedefini Açıkladı
Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ilk elektrikli aracının örtüsünü kaldırdı. 800 km menzile ve 2,78 sn'lik 0-100km/s hızlanmaya sahip ilk Xiaomi SU7 ile birlikte marka, Porche ve Tesla gibi devlere de meydan okuyor

Xiaomi otomobil üretim planını yaklaşık 3 yıl önce 30 Mart'ta duyurmuştu. Xiaomi'nin otomobil üretim işine 10 milyar yuan (1,4 milyar ABD doları) yatırım yapacağını belirtilmişti. Ve Çin'in en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi resmen otomobil pazarına girdi ve ilk araçlarını tanıttı.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 2

Xiaomi'nin otomobil üretim kolu Xiaomi EV, Xiaomi SU7'nin dış detaylarını farklı açılardan gösteren görselleri paylaştı.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 3

ADI NEREDEN GELİYOR?

İcra Kurulu Başkanı Lei Jun, adı Speed Ultra'nın kısaltması olan SU'dan gelen otomobilin, rakiplerinden daha yüksek hızlanma imkanı sunan "süper elektrikli motor" teknolojisine sahip olduğunu savunuyor. June daha önce yaptığı açıklamada "SU, Speed ​​Ultra anlamına gelir. SU7 bir performans canavarı olacak, bizi izlemeye devam edin" demişti.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 4

NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Aracın birkaç ay içinde satışa çıkması bekleniyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 5

'İLK 5'E GİRMEK İSTİYORUZ'

Xiaomi İcra Kurulu Başkanı Lei Jun, lansmanda "Önümüzdeki 15 ila 20 yıl boyunca çok çalışarak, dünyanın en büyük 5 otomobil üreticisinden biri olacağız ve Çin'in genel otomobil endüstrisini yükseltmeye çabalayacağız" dedi. Jun daha önce yaptığı açıklamada "Xiaomi SU7 deneme üretimi aşamasında ve birkaç ay içinde iç pazara sunulacak" demişti.Jun'un hedefleri arasında "Porsche ve Tesla ile kıyaslanabilecek bir rüya otomobile imza atılması da bulunuyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 6

İKİ VERSİYONLA GELİYOR

SU7 iki versiyonla gelecek; biri tek şarjla 668 km; diğeri ise 800 km'ye kadar menzile sahip olacak.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 7

VERSİYONLAR

Açıklamaya göre SU7 Max maksimum 800 km menzil sağlıyor. 4 tekerlekten çekişli (AWD) versiyonu 475 kW güce sahip ve 0-100 km/s hızlanmasını 2.78 saniyede tamamlarken 265 km/s azami hıza ulaşabiliyor. Temel SU7 modeli ise Xiaomi'nin kendi geliştirdiği 220 kW maksimum güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 5,28 saniyede tamamlayabiliyor. 668 km menzil sağlayan 73,6 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 8

FİYAT NE KADAR OLACAK?

Fiyat konusu henüz açıklanmadı. Lei, maliyetin "gerçekten biraz yüksek olacağını, ancak herkesin buna değdiğini düşüneceğini söylüyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 9

AERODİNAMİK YAPI

Xiaomi'ye göre SU7, üretim araçları arasında en düşük olan sadece 0.195 Cd sürtünme katsayısı ile oldukça aerodinamik bir otomobil. Lei Jun, ön camın üst kısmında yer alan lidarın bir çakıl taşının pürüzsüz tasarımından esinlendiğini söylüyor. Ancak videoda SU7'nin 0.195 Cd'ye ulaştığını gösteren model lidarsız versiyon.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 10

BOYUTLAR VE BAGAJ HACMİ

Xiaomi SU7, Porsche Taycan'dan biraz daha uzun ve boyutları 4997/1963/1455 mm (U/G/Y), dingil mesafesi ise 3000 mm. Otomobil 105 litrelik büyük bir bagaja ve 517 litrelik bagaj alanına sahip.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 11

HYPEROS İŞLETİM SİSTEMİ

Aracın içinde 3k çözünürlüğe sahip 16.1″ merkezi kontrol ekranı, sürücü için 7.1″ gösterge paneli ve yolcular için arkada Mi Pads adı verilen Xiaomi tabletleri olan iki ekran bulunuyor. Navigasyon 56″ HUD üzerinde görüntülenebiliyor. Kokpit işletim sistemi HyperOS, Qualcomm Snapdragon 8295 tarafından destekleniyor. Otomatik sürüş sistemi (ADAS), Xiaomi Pilot, 508 TOPs hesaplama gücüne sahip iki Nvidia Orin-X yongası tarafından kontrol ediliyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 12

OTONOM SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ

Xiaomi Pilot ADAS bir lidar, 3 milimetre dalga radarı, 11 HD kamera ve 12 ultrasonik radardan girdi alıyor. Otonom sürüş sistemi otoyol sürüşü, kendi kendine park etme özellikleri ve araç çağırma özelliklerini içeriyor. Şehir içi sürüş 2024 yılı sonuna kadar Çin'de 100'den fazla şehirde kullanıma sunulacak.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 13

BAĞLANTI VE ENTEGRASYON

Xiaomi, en büyük tüketici elektroniği şirketlerinden biri haline gelmeden önce, MIUI adı verilen değiştirilmiş bir Android ROM'u oluşturan bir yazılım geliştiricisiydi. HyperOS şimdi MIUI'nin yerini alacak ve otomobiller de dahil olmak üzere Xiaomi ekosistemindeki neredeyse tüm araçlar için bir işletim sistemi haline gelecek. Bu da bağlantı ve entegrasyon deneyiminin eşi benzeri görülmemiş olacağı anlamına geliyor. Xiaomi, SU7'nin telefonunuzu veya tabletinizi yansıtabileceğini ve Mi Watch, Mi Band ve Mi Home cihazlarıyla (kameralar, Mi Robot Elektrikli Süpürge vb.) kolayca eşleşebileceğini vaat ediyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 14

APPLE ÜRÜNLERİ UNUTULMADI

En iyi bağlantı Xiaomi yapımı cihazlarla olacak. Ancak Lei Jun, Apple ürünleriyle bile kullanıcıların Xiaomi otomobilleriyle harika bir deneyim yaşayacağını söylüyor.

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıttı ve iddialı hedefini açıkladı - Resim: 15

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!