Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2393.6
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62028.3$

Türkiye’yi Turuncuya Boyuyoruz


Türkiye’yi Turuncuya Boyuyoruz
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, Konya Postası'nı ziyaret etti

LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayfer Adıgüzel ve Sosyal Hizmetler Sorumlusu Berfin Yazıcı, gazetemizi ziyaret ederek muhabirimiz Hamide Yıldırım ile görüştü. 

"Biz Kazanacağız" mottosuyla Konyalı vatandaşlara farkındalık oluşturmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle etkinlik ve programlar düzenleyeceklerini söyleyen LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayfer Adıgüzel, LÖSEV olarak mücadelelerini sürdüreceklerini ve Lösemiyle mücadelenin simgesi olan turuncu rengi ile 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda dayanışmayı güçlendiriceklerini ifade etti. 

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına Konya’da da çalışmalarını yürütecek

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Ülkemizde her yıl LÖSEV’ in öncülüğünde Kasım Ayının ilk haftası “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” olarak kutlanmakta ve Milli Eğitim Bakanlığınca özel haftalar kapsamına alınmaktadır.

LÖSEV, bu hafta kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmakta, çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek; onlara olan destekleri arttırabilme amacıyla ülke genelinde farkındalık yaratma ve kanserden korunma bilinci oluşturma çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Önemi ve anlamı büyük 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası içerisinde yer alan 8 Kasım, aynı zamanda LÖSEV'in kuruluş günüdür.

LÖSEV NEDİR? LÖSEV NE ZAMAN KURULDU?

LÖSEV, 1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan, lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır.

Özellikle lösemi hastalığına yakalanan çocuklar için birçok yardım da bulunan bir kuruluştur. Çocukların iyileştirilmesi ve maddi anlamda destek alabilmesi adına yardımda bulunan bir vakıftır.

LÖSEV'İN GÖREVLERİ VE AMAÇLARI NELERDİR?

LÖSEV vakfının birçok konuda hizmeti bulunuyor. Başlıca görevleri ye merak edilen durumlar arasında yer alıyor. Bu vakfın başlıca görevleri ve amaçları şu şekildedir;

  • Lösemi çocuklara maddi destek
  • İleri düzeyde tedavi imkanı
  • Hastalık hakkında geniş kapsamlı araştırma

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Kemik iliği nakli olacak hastalarımızın çok iyi seçilmesi ve en Tüm bunlar LÖSANTE Hastanesi Kemik İliği Nakil Konseyi tarafından belirlenmektedir. Uygun iliğin bulunması gerekir.

Uygun iliğin yanı sıra nakil öncesinde ve sonrasında uygulanacak tetkikler ve tedaviler başarıda büyük rol oynamaktadır. Klinikte çok tecrübeli bir sağlık ekibi bulunmalıdır. (Hematologlar Onkologlar Fizik ve Tedavi Uzmanı- Eczacı (Farmakolog)- Nakil Hemşireleri- Çocuk Uzmanları- Doku Tiplendirme Uzmanı Biyolog- Fizyoterapist- Psikolog- Çocuk Gelişim Uzmanı- Diyetisyen...)

Nakil sonrası özel çok steril odalarda yakın bakım ve doğal sağlıklı beslenme çok önemlidir. Yine naklin tutup tutmadığı, yan etkileri ve ilk hastalığın (lösemi, lenfoma, talasemi vb.) kalıntılarının olup olmadığının yakın izlenmesi ve erken tespiti hayat kurtarıcıdır. Elbette ilaçlar kadar önemli olan da moral ve psikolojik desteklerdir. (Hamide YILDIRIM)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Fatih ERSOY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!