Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60903.232$

TALEP ARTTI

TALEP ARTTI
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı. Pandeminin de etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendiren özel karışımlara ilgi giderek artıyor

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı. Pandeminin de etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendiren özel karışımlara ilgi giderek artıyor

Havaların soğumasıyla birlikte, bağışıklık sistemini korumak isteyenler ve boğaz enfeksiyonu geçiren vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor. Boğaz enfeksiyonlarında ciddi artışın olduğunu söyleyen aktarcı Halil İbrahim Büyükmumcu, “Yaz döneminin bitmesinin ardından sonbahar kendini gösterdi. Son baharla birlikte havalar soğudu, geniz akıntısı, boğaz yolu enfeksiyonu şikayetleri arttı. Soğuk algınlıklarıyla ilgili vatandaşlar soluğu aktarlarda alıp bitkisel ürünleri tercih ediyor” dedi.

HASTANEYE GİTMEKTEN KORKUYORUZ

Son günlerde soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları şikayetleri ile ilgili gelen vatandaşların sayısında artış olduğunu söyleyen Büyükmumcu, “Hastanelerde koronavirüs vaka sayılarındaki artışı gören vatandaşlar hastaneye gitmekten kaçıyor. İlaç kullanmak yerine de şifalı bitki satan aktarlara yöneliyor. Bu durum işlerimizde hareketliliğe neden oldu” diye konuştu.

DİRENÇ ARTICI KARIŞIM İSTİYORLAR

Özel ürünler hazırladıklarını söyleyen Büyükmumcu, “Vatandaşlara vücuda direnç kazandıran ve boğaza iyi gelen bitkisel ürünler veriyoruz. Vatandaşların bağışıklığı kuvvetlensin diye hazırladığımız bal, polen, arı sütü ve propolis karışımı var. Ayrıca boğaz enfeksiyonları için de karışımlarımız var. Vatandaşlara bunları tavsiye ediyoruz. Artık vatandaşlar tıbbi tedaviye yardımcı olan bitkisel ürünleri tercih ediyor” dedi.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞİYOR

Uzun yıllar sektörde hizmet veren Gültekin Uzun ise, havaların soğumasıyla birlikte alışkanlıkların da değişmeye başladığını ifade etti. Uzun, kış çayı dediğimiz boğazı yumuşatan çayların tercih edildiğini belirterek, “Soğuk su içen ve boğazlarında enfeksiyon oluşan vatandaşlar yanma ve kaşıntı olduğunu belirterek geliyor. Özel hazırladığımız bu bitkileri veriyoruz” dedi.

ÖNCE DOKTORA GİDİLMELİ

Şifalı bitkilerin tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Uzun, “Vatandaşlarımızın ilk önce mutlaka doktora gitmesi gerekiyor. Doktorun verdiği ilaçlarla tedavileri yapılmalı. Fakat doktorluk olmadan gelip bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bitki isteyenlerde var. Bilinç hazırlanan ve kullanılan bitkilerin faydalarını göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!