Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.1
  • BIST
    10255.85
  • BTC
    62348.49$

SEYİT KÜÇÜKBEZİRCİ İSMİ YAŞATILMALI

SEYİT KÜÇÜKBEZİRCİ İSMİ YAŞATILMALI
Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci’yi anma programında konuşan KONYA POSTASI Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke “Bu isim yılda sadece bir defa hatırlanmamalı. Oturduğu sokağa ya da uygun bir yere ismi taşınmalı” dedi 

Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci ölümünün 3. Yılında anıldı Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Gazeteci- Yazar Seyit Küçükbezirci’in ölümünün 3. Yıl dönümünde Anma ve vefa Günü programı düzenledi. İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen Gazeteci- Yazar Seyit Küçükbezirci’yi Anma ve Vefa Günü programına Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, yönetim kurulu üyeleri, Küçükbezirci ailesi ve gazeteciler katıldı. Programa Gazeteci-Yazar Uğur Özteke ve Seyit Küçükbezirci’nin torunu Seyit Alper Küçükbezirci katıldı.  Programı yöneten Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Seyit Küçükbezirci’nin derneğin kurucusu olduğunu ve Konya kültürüne, basın hayatına çok güzel hizmetler verdiğini belirterek, “Derneğimiz Kurucu başkanı Seyit Küçükbezirci gazetecilik yaptığı dönemlerde mesleğin çilesini çekti ama yılmadı. Dernekte de birlikte çalıştık. Çok farklı ve fedakâr bir insandı. Dernekçi, Gazeteci, folklorcu ve edebiyatçı gibi değişik kimlikleri taşıyan ender insanlardandı.  Birçok şey onun ilkelerine uymazsa olmazdı. Zengin bir gazete arşivi ve kütüphanesi vardı. Onun adının yaşayacağı bir vakıf kurulmalıydı. Salgın ve benzeri nedenlerden dolayı yapamadık. Bunun çalışmasını yapmamız gerekiyor. Seyit Küçükbezirci gibi, şehrimizin basına, kültürüne, edebiyatına ve folklor ’una hizmetleri olan isimlerin şehrimizin caddelerine, sokaklarına isimleri verilerek yaşatılmadır. Ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.  

SEYİT KÜÇÜKBEZİRCİ GİBİ ABİLERİMİZİN

İSİMLERİ SOKAKLARDA YAŞATILMALIDIR

Seyit Küçükbezirci’nin gazetecilik ve köşe yazarlığı hakkında konuşan Gazeteci-Yazar Uğur Özteke, “Rahmetle andığım Seyit abi ile kader birliği yaptık.  Akıl aldık ve bilgisine başvurduk.  Seyit abi, İhsan ve Nail abiler gibilerin kitabı her zaman yanımdadır. Günümüzde insani görevlerimizi yerine getiremiyoruz. Özellikle şehrimizin basına, kültürüne, istihdamına hizmet etmiş kişilere karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmedik.  Ahtı vefa örneği Seyit Küçükbezirci’nin isminin bir sokağa verilerek yaşatılması gerekiyor. Bu talebimizi belediye başkanlarımıza iletiyoruz. Gazeteci-Yazar Orhan Samur öldüğünde isminin Selçukluda yaya üst geçidine adı verilerek yaşatılmasını sağladık. Şehrimizde birçok mahalleye Petek, Üsküp, Deniz gibi isimler veriliyor. Bu şehre yönetenlere soruyorum neden şehrimize hizmet etmiş insanların isimleri verilmiyor. Seyit Abi gibi gazeteciler 1960-1970 yıllarının gazetecilerindendir. Onların hizmetleri ve yaptıkları karşısında bizler hiçbir şey yapmıyoruz. Seyit abi hiçbir insan ayrımı yapmazdı. Onun inandığı değerlerin olmadığı hiçbir işte de olmazdı. Hepsinin özünde insanlık vardı. Onun yazdığı yazıları benim yazmam mümkün değildir. Bizim yapamadıklarımızı hep yaptı. Bir duruşu vardı. Onun rahmetle ve özlemle anıyoruz.”

DEDEMİN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Torunu Seyit Alper Küçükbezirci dedesi Seyit Küçükbezirci’yi anlatarak, “Seyit Küçükbezirci’nin torunu olmak hem çok güzel hem de çok zor bir şeydir. Hele onun emaneti olan mirası taşımakta ayrı bir onurdur. Çok değişik bir insandı. Tek erkek torunu olduğum içinde mirasına sahip çıkmamı istedi. Onun yazılarından ve hakkında yazılanlardan bir kitap yayınladık. Üzerinde çalıştığı kitaplarını da tamamlamak benim ve Küçükbezirci ailesinin en önemli bir görevidir. Torunu olarak onun mirasını yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Rahmetle ve minnetle anarken, mirasını yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ali Işık Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun Seyit Küçükbezirci’yi anlattığı yazısını okudu. (Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!