Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2395.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62264.85$

“RAHAT MAÇ YOK”

“RAHAT MAÇ YOK”
Beysu Konyaspor'da koç Engin Gençoğlu, TED Ankara Kolejliler maçı ve yarı final serisi hakkında konuştu

“BİZ OYUNUN HER ALANINA ÇALIŞIYORUZ”

Oyunun her alanına çalıştıklarını ancak şütör ağırlıklı bir kadro olduklarını için çembere atak kısmında eksik olduklarını belirten 42 yaşındaki koç Engin Gençoğlu, “TED Ankara Kolejliler’i göstermiş oldukları iyi oyundan ötürü hem teknik heyeti hem de oyuncuları tebrik ediyorum. Bizi gerçekten zorladılar. Belki de bizi finale hazırladı bu seri.  Çeyrek finalde gördük ki çok stresliydik. Bu oyuna da yansıdı. Bu belki de benim hatam mı bilemiyorum. Süper Lig’e çıkmamız adına her zaman konuşuyorum, demeç veriyorum. Bu durum oyuncularımın  üzerinde baskı oluşturmuş olabilir. Ama oyuncularımda benim gibi çok hırslı ve istekliler. Duygusal bir takımız. Bunu da aşmamız gerekiyor.Kendi evimizde kazanıyoruz ama ne yazık ki şuta dayalı oynuyoruz. Biz oyunun her alanına çalışıyoruz, planlıyoruz ama kadromuz şütör ağırlıklı olduğu için çembere atak kısmında eksiğiz. Bunun da dezavantajını yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“BAZEN YAKIŞMAYACAK HATALAR YAPIYORUZ”

Kadroda yer alan tüm oyuncuların olağanüstü bir çaba gösterdiğini belirten koç Gençoğlu, “Oynadığımız oyunun bazı bölümlerinden ve yediğimiz sayıdan memnun değilim tabii ki. İşin içine ne zaman aklımızı ve tecrübemizi koyuyoruz o zaman fark yaratıyoruz. Ama maçın bazı bölümlerinde bize yakışmayacak hatalar ve oyun disiplininden kopmalar yaşıyoruz. Mevcut kadromuzda oyun kurucu pozisyonu eksikliğimiz var ama oyuncularım bu açığı kapatmak için ekstra çaba sarfediyorlar.”dedi.

“MORGAN’A ŞUT AMASI İÇİN YALVARIYORUM”
Morgan’ın dünyanın en karakterli oyunculardan biri olduğunu ve kendisinden sürekli şut beklediğini ifade eden başarılı başantrenör Engin Gençoğlu, “Morgan çok karakterli ve düzgün bir sporcu. Ben Morgan’a bazı maçlarda şut at diye yalvarıyorum. Önceki maçta 10 top kullandı. Ne yazık ki bu ligin yapısı ve oyun tarzı kısa yabancı oyuncuların skor gücüne dayalı. Kısa Amerikalıların 20-25 top kullandığı bir düzen var ligde. En çok skor beklediğim oyuncum 10 top kullanırsa skor gücümüz eksik kalıyor. Morgan’a hep böyle ihtiyacım var. İnşallah bu şekilde devam eder. O da duygusal bir oyuncu. Bugün ben kaçırıyorum diyince hemen takım arkadaşlarına veriyor. Ben ilk defa bir oyuncuya biraz bencil ol, atmaya devam et, sen skorersin, şutörsün diye motive ediyorum.”şeklinde konuştu.

“SÜPER LİG’E 6 MAÇ UZAKLIKTAYIZ”

Yarı final serisinin daha da zorlu geçeceğini ve Süper Lig’e 6 maç uzaklıkta olduğunu söyleyen Gençoğlu, “Şimdi yarı finaldeyiz. Uzun bir seri. Her maçın ayrı stratejisi olacak. zor rakip. Tecrübeli oyuncuları var ve Amerikalı oyunları da çok skorer. Onu iyi tutmamız lazım. Bu organizasyonun ve şehrin Süper Lig’e çıkması lazım. Biz de bunun için elimizden gelen her şeyi takım olarak yapıyoruz ve yapacağız da… Cumartesi günü taraftarımızın da desteğiyle kazanarak seriye galibiyetle başlamak amacındayız. Adım adım hedefe ilerliyoruz. Şimdi Süper Lig’e 6 galibiyet uzaklıktayız.”değerlendirmesinde bulundu. (Spor Servisi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!