Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2446.9
  • BIST
    9872.93
  • BTC
    64344.43$

LİMİT AZ

LİMİT AZ
Konyaspor, 2021-2022 sezonunda ikinci yarısında 123 milyon TL harcama limiti ile lig’de en az harcamaya sahip ikinci takım konumunda bulunuyor. Bu durum yönetimin eksik bölgelere transfer yapması için işleri zorlaştırdı

KONYASPOR EN AZ HARCAMA LİMİTİ ALAN 2. TAKIM OLDU, İŞLER ZORLAŞTI

YÖNETİM KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Spor Toto Süper Lig’de ara transfer dönemine girmesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplerin harcama limitleri de belirlendi. Konyaspor belirlenen limitler doğrultusunda en zorlanacak 2’nci kulüp oldu. Konya temsilcisi Konyaspor, yüzde 25'lik sapma oranı ile 123 milyon TL harcama limiti belirlendi. Yeşil-beyazlı kulübün, geçen sezon harcama limiti 91 milyon 662 bin TL olurken, 2019-2020 sezonunda ise 108 milyon 150 bin TL harcama limitine sahipti. Serdar Gürler, Alper Uludağ ve Ahmet Çalık’ın yerine tranfer yapmayı planlayan yönetim, açıklanan limitlerden sonra alınacak isimlerin maliyetleirni ön  planda tutacak ve ona göre ince eleyip sık dokuyacak.

LİMİTLER NASIL BELİRLENİYOR?

Süper Lig kulüplerin harcama limitleri bilinmesi noktasında yöntem kullanılır. Bunlardan ilki; gelir-gider farkı üzerinden hesaplanırken, diğer yöntemde ise net borç-net faaliyet geliriasyonu üzerinden hesaplama yapılıyor. Hacıma limitlerin belirlenmesine gelir ve gider kalemleri dikkate alınıyor. Bu kapsamda; gişe gelirleri, sponsorluk ve reklam gelirleri, yayın gelirleri, ticari faaliyet gelirleri, UEFA gelirleri, diğer faaliyetler gelirleri, transfer gelirleri, duran varlık satış karı, duran varlık değerleme farkları gelir kalemleri olarak hesaplanıyor. Ürün satış maliyetleri, futbolcu, teknik kadro ve menajer ücret giderleri, diğer personel ücret giderleri, diğer faaliyet giderleri, transfer ilişkin giderler ve finansman giderleri gider kalemlerini oluşturuyor.

EN ÇOK FENER’E EN AZ MALATYA’YA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2021-2022 Sezonu Süper Lig takım harcama Limitlerini ikinci transfer ve tescil dönemi ile ilgili olarak belirledi. Buna göre, yeni sezon için en çok harcama limiti Fenerbahçe’ye verilirken en az limit ise Yeni Malatyaspor’a verildi. En çok harcama limiti alan Fenerbahçe için yüzde 25 sapma ile birlikte 667 milyon 775 bin TL belirlenirken, Konyaspor için yüzde 25'lik sapma oranı ile 123 milyon TL harcama limiti belirlendi. (Yılmaz ÇELİK)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!