Konya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10235.98
  • BTC
    60767.015$

KONYA MASTERCHEFLER YETİŞTİRECEK


KONYA MASTERCHEFLER YETİŞTİRECEK
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının açılışı gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının açıldı. Açılışa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Prof. Dr. İlhan Çiftçi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, akademisyenler, iş insanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“AZ ZAMANDA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, kısa sürede çok sayıda başarı elde ettiklerini belirtti. Dekan Prof. Dr. Onur Köksal, öğrencilere kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilecekleri bir mutfak sunduklarını vurgulayarak, uluslararası alanda tanınmış ustalar ve şefler yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Onur Köksal, öğrencilere Selçuk Üniversitesi ve SÜ Turizm Fakültesi markasını dünya genelinde başarıyla temsil edebileceklerine olan inançlarını ifade etti. Gastronomi mutfağının, Türkiye'deki gastronomi bölümleri arasında saygın bir konuma ulaşacağı temennisinde bulunan Prof. Dr. Onur Köksal, şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, az zamanda büyük işlere imza attık. Fakülteme ilk atandığımda gördüğüm eksiklik, gastronomi mutfağıydı. Bölümler arasında sınırlı imkanlara sahiptik ancak atandığımda şu sözleri dile getirmiştim: ‘Ben Türkmen bebesiyim, azimliyim’ ve buraya bir gastronomi mutfağı açabilmenin hayalini kurduk. Bu süreçte uykusuz geceler, büyük bir emek ve uğraş var. Kolay bir süreç değildi ve masraflı bir işti. Yapamazsınız dediler. Ancak konuyu rektör hocama açtığımda, fakültemizin arkasında duracaklarına dair her türlü imkanla destek vereceklerini söylediler. Bu süreçte Konya'daki önemli iş insanlarının kapılarını çaldık. Özellikle Ömer Atiker bey başta olmak üzere, Ekrem Coşkun gibi Konya markaları inanılmaz destek verdiler ve umutsuzluğa kapıldığımız an her zaman yanımızda oldular. Hâla da desteklerini sürdürüyorlar. Allah razı olsun. Aynı şekilde GESAŞ Grubu'na da teşekkür ediyorum. ACAR Grubu'nun Arif Durmuş bey de bizlere sonuna kadar destek oldular. Ramada Hotel ve Hekimoğlu Un Fabrikası’na teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu işlere olanak sağlayan, bize hizmet etme fırsatı veren kıymetli rektörümüz Profesör Dr. Metin Aksoy'a, Konya'ya ve iş insanlarına teşekkür ederim.”

“KİŞİYE, OLAYLARA TAKILMADIK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite saha gezilerinde öğrencilerin en çok şikayet ettiği konunun uygulama mutfağı eksikliği olduğunu belirtti. Turizm Fakültesi'nin beklentilere uygun hizmet vermediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, bu durumu kabullenmeyerek gastronomi mutfağı çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Kişiye, olaylara, günlük uğraşlara takılmadan bir hedef üzerinden yola çıktıklarını vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, Turizm Fakültesi'nin geçmişte yaşadığı zorlukları anlatarak, “Turizm Fakültesini öyle bir ortamdan devraldık ki badireleri hâlâ bugüne kadar devam ediyor. Bugün gelinen noktada uygulama mutfağını açıyoruz ve bu eser Onur Köksal hocamın eseri. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz güçlü bir üniversiteyi, güçlü bir üniversite de güçlü bir nesli yetiştirir diye yola çıktık. Görevi devraldığımızda üniversitemizin buradaki alanları sadece kantinden ibaretti. Öğrencilerimizin kantini verimli kullanamadığını gördük. Temennimiz ‘bir eser ortaya koyalım ki bizden sonra gelecek akademisyenler ve öğrencilerimiz, böyle bir üniversiteden eğitim almaktan mutluluk duysun’ düşüncesiydi. Çıktığımız yolda bugün gerçekleştirdiğimiz uygulama mutfağını özel kılan önemli bir faktör, devlete yük olmadan hem öğrencilere hem de akademisyenlere hizmet edebilecek bir alan oluşturmuş olmamızdır. Bu alandaki ciddi yatırımlar, iş adamlarımızın destekleri ve hayırseverlerimizin katkılarıyla gerçekleştirildi” ifadelerine yer verdi.

“BAŞARILARIMIZ YÖK TARAFINDAN TAKDİR EDİLECEK”

Selçuk Üniversitesi’nin başarılarına Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ndan takdir edileceğini bildiren Rektör Aksoy, “Öğrencilerimiz üniversiteden sanayiye gittiği zaman uygulamada sorunlar yaşıyor.  Ustalar tekrardan iş öğretmekten şikayetçiler. Biz de Selçuk Üniversitesi’ni bir tarafta teoriyi, bir tarafta da pratiği bir araya getiren bir üniversite yapmak istedik. Bugün diş hastanemizle, TIP Fakültesi Hastanesi’nde, Fen Fakültesi laboratuvarlarında, çiftliklerimiz ve küçükbaş hayvan hastanelerimizde Türkiye’den sayısız ödülleri alan fakültelerimizden bahsediyoruz. Bütün bunlar Selçuk Üniversitesi içerisinde hızlı bir şekilde yükselişimizin göstergesidir. Ümit ediyorum ve inanıyorum ki üniversitemizin uluslararası sıralamalardaki başarıları, YÖK tarafından takdir edilecektir” dedi. Gastronomi mutfağının akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Aksoy, “Üniversitemizin daha güçlü nesiller yetiştirmemiz adına öğrencilerimizin verimli bir şekilde eğitim aldığı, eğitimlerini hızlı bir şekilde gelecek nesillere aktarabildiği bir üniversite olmasını ümit ediyor, bu yolda ilerlediğimizi belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Aksoy, bu süreçteki çalışmalarında kendilerine destek olan tüm idarecilere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının kurdele kesimi gerçekleştirildi. Rektör Aksoy ve Dekan Köksal, mutfağı gezerek gastronomi bölümü öğrencileriyle sohbet etti. Program Ateşbaz gösterisiyle sona erdi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Fatih ERSOY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!