Konya
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4908 %0.13
51,9068 %-0.45
7.215,01 % -4,19
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Emekli Lokallerinde öğrenmenin yaşı yok

Emekli Lokallerinde öğrenmenin yaşı yok

Meram Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Lokalleri’nde ‘Kişisel Gelişim Kurs Programları’ başladı. Meram Belediyesi ve Meram Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleşen ‘Yetişkinler İçin Okuma Yazmayı Geliştirme Kurs Programı’nda ilk ders Dijital Vatandaşlık bilgisi oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Meram Belediyesi ve Meram Halk Eğitim Merkezi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Proje çerçevesinde Meram Belediyesi’nin Emekli Lokalleri’nde ‘Yetişkinler İçin Okuma Yazmayı Geliştirme Kurs Programları’ başlatıldı. Kursun ilk dersi ise ‘Dijital Vatandaşlık’ oldu. Meram Halk Eğitim Merkezi uzmanları tarafından anlatılan derslerde yaşlılara ve emeklilere ‘Dijital Dünyada Etik ve Ahlak’, ‘Güçlü Şifre’, ‘Teknolojiyi Doğru Kullanmak’, ‘e-devlet Uygulamalarının Kullanımı’, ‘Dijital Ortamda Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler’, ‘İnternet Bankacılığı’ ve ‘Dijital Eğitim’ gibi konuların yanısıra dijital dolandırıcılık noktasında alınacak tedbirler anlatıldı. 

“BÜYÜKLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK SÜRECEK”

Büyüklerin ve emeklilerin günlerini dolu dolu geçirmeleri, birbirleriyle hasbihal edip hayata sıkı sıkıya bağlanmaları ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeleri adına son dönemde Meram’a 6 yeni Emekliler Lokali kazandırdıklarını ve var olan 5 lokalinde baştan sona yenilendiğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, başlatılan eğitimler sayesinde bu tesisleri kullananların vaktini en güzel şekilde değerlendirmelerinin önünün açıldığını vurguladı. Büyüklerin ve emeklilerin, eksikliğini hissettikleri her konuda eğitimlerin devam edeceğini belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Büyüklerimizin hayattan kopmamaları ve daha sağlıklı alanlarda vakit geçirebilmeleri adına sayılarını neredeyse iki katına çıkardığımız ve var olanları da yenilediğimiz Emekliler Lokalleri’nden maksimum fayda sağlayabilmek amacıyla Meram Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde eğitim programları başlattık. Öğrenmenin yaşının olmadığının en güzel ispatlarından biri olacak bu eğitimler. İlk dersimiz de, büyüklerimizin pek çok noktada eksiklik yaşadıkları dijital dünya ile ilgili oldu. Büyüklerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukların önüne geçecek eğitimler bundan sonra da devam edecek. Böylelikle lokallerimiz kurulma amaçlarının bir tanesini daha layıkıyla yerine getirmiş olacak”  diye konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *