Konya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61171.733$

Ekmek Üreticileri Federasyonu İl Başkanlığı açıldı


Ekmek Üreticileri Federasyonu İl Başkanlığı açıldı
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanlığı Teksan Sanayi Sitesi’nde açıldı

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu ve Konya Tarım Gıda Sanayicileri Birliği’nin ortaklaşa çalışmaları sonucu Konya’ya ekmek ve gıda konusunda yeni soluk getirecek başkanlık açıldı.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, genel başkan yardımcısı Murat Yüksel, federasyon genel sekteri Mehmet Özkan, Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanı Yaşar Durgun, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdülkerim Gök’ün katılımıyla Teksan Sanayi Sitesi’nde açılan merkeze vatandaşların da ilgisi yoğundu.

İŞLETMELER GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanı Yaşar Durgun, “Ekmek sektörü ülkemizde ve dünyada önemli bir yere sahip olup her gün milyonlarca insanın sofrasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin bir araya gelerek güç birliği yapması ve sorunlarına özüm üretmek amacıyla kurulan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu sektöre büyük katkı ve destekler sağlıyor. Konya ilimizin ekmek sektöründe büyük bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren fırıncılarımızın ve işletmelerimizin bir araya gelerek ortak çözümler üreteceği ve sektörde gelişimleri takip edeceği bir platform oluşturmak için Konya İl Başkanlığı oluşturuldu" ifadelerini kullandı. 

EKMEKSİZ HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Ekmek Üreticileri Federasyonu başkan yardımcısı Murat Yüksel, ekmek üreticileri olarak Türkiye’nin ekmeğini ürettiklerine vurgu yaparak, “Bir ekmeği üretmek o kadar kolay değil. Bir ekmek 6 ay gibi uzun bir yolculukla tarlada başlar, değirmenden geçer, fırınlarımızda işlenerek sizlerin 3 öğün sofralarına ulaşır. Bu mücadelede en kutsal ve değerli mesleği icra ediyoruz. Bundan dolayı çok mutlu, çok gururluyuz. Ekmeksiz hiçbir şey olmaz. Bunun için de Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak Türkiye’de büyük bir vizyon kazandık. Böylece de sektörümüzün vizyonunu değiştirmekteyiz. Bizler Türkiye’nin en zor şartlarında üretim yapıyoruz. Türkiye’nin yıllık 21 milyon ton buğday üretiminin yüzde 85’ini sektöre kazandırıyoruz. Tarım her geçen gün milli ekonomiye katkı sağlıyor. Biz federasyon olarak sosyal projelere de imzalar atıyoruz. Biz Türkiye’de ilk defa Askıda Ekmek Sosyal Sorumluluk Projelerini yazılım ile ailelerle buluşturduk” dedi.

TÜRKİYE’Yİ DOYURUYORUZ

Federasyon olarak son 15 yılda Konya’yı pek çok kez ziyaret ettiklerini söyleyen Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Federasyon olarak Türkiye’yi doyuran bir kuruluşuz. Konya’daki fırıncılarımızın sıkıntılarına kulak verdik ve onlarla çok kez bir araya geldik. O yüzden Konya benim için çok önemlidir. Son 3 yılın içerisinde ise ekmek, gıda, tarım ürünleri gibi faaliyetleri yürüten, bu konularda sektörde öncü olan ve federasyonumuzdaki üyelerimizle genel görüşler neticesinde tarım ürünlerini bir araya getiren merkezimizi tarımın başkenti olan Konya’ya bu yeri kurmak istiyoruz dedik. Sonuçta başkanlığımızı açtık. Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdülkerim Gök, “Konya’da yaklaşık 400 fırıncının olduğunu ve 3 bin-3 bin 500 lokantanın olduğu bilgisini Yaşar Bey’den aldık. Son derece önemli bir federasyonun önemli bir il başkanlığının açılışı vesilesiyle aranızda mutlu olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Hamide YILDIRIM


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!