Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.9
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63154.25$

Eğitim neferleri için hatim duası

Eğitim neferleri için hatim duası
Selçuklu ilçesinde görev yaparken Covid 19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden eğitim neferleri için Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan hatim organizasyonu kapsamında okullarda okunan 44 hatmin duası online olarak İl Müftüsü Doç. Dr.  Ali Öge tarafından yapıldı

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar “Dünyanın fani olduğunu, ebedi aleme dönerken yanımızda bulunacak tek varlığımızın amellerimiz olacağını, tüm sevdiklerimizin geride kalacağını, bir de geride kalanın bırakabilirsek bize ait hoş bir seda olabileceğini, bir de insanların gönülden iyi bilirdik demelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Sözlerine "Biz, şefimiz Mehmet Ali Kaya, Öğretmenlerimiz Kenan Ok, Murat Pekergil, Mahmut Öz ve Müdür Yardımcısı Lokman Acar'ı iyi bilirdik. Rabbim onlara da ismini sayamadığımız diğer kayıplarımıza da rahmet eylesin" diyerek ve hatim zincirine katılan ve programa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederek son verdi.

Konya İl Milli Eğitim müdürü Seyit Ali Büyük  ise konuşmalarında; bu geçen bir yılın zorlu geçtiğini her kurum ve kuruluşun üzerine düşen görevi yerine getirmek için çaba sarf ettiğini, sağlıkçılarımızdan eğitim camiasına, belediyelerden emniyet teşkilatına, esnafından diğer vatandaşlarımıza her kesimin fedakârlıkta bulunarak gece gündüz çalıştıklarını ve bu beladan kurtulmanın yollarını aradıklarını dile getirdi. Bu hastalıktan dolayı hasta olanlara Allah'tan şifa, ölenlere rahmet dileklerinde bulunurken bu programın hazırlanmasında başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Kayacılar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi.

Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da selamlama konuşmalarında insanlık olarak büyük bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu, Allah'ın takdiri ile büyük bir imtihandan geçtiğimizi, millet olarak bu salgınla mücadele ettiğimizi, sürecin başından itibaren Vefa Destek gurubunda yer alan eğitimci hocalarımızın ne kadar cansiperane çalıştıklarını birebir görüp şahit olduklarını dile getirdi. Hem il hem de ilçe Milli eğitim müdürlüğünün gayretli çabaları için, bu süreçte eğitim faaliyetlerini de aksatmadıkları için teşekkür etti. "Bu süreç içinde her kesimden çok kıymetli insanlarımızı kaybettik hepsine Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum." dedi.

Program Abdulezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Çürük'ün Kuran tilaveti ve akabinde İl Müftülüğüne yeni atanan Doç. Dr. Ali Öge’nin hatim duası ile son buldu.(

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!