Konya
19 Mart, 2024, Salı
logo altı
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2240.4
  • BIST
    8708.76
  • BTC
    63897.26$

Bardaki hesap cinayetinde beraat

Bardaki hesap cinayetinde beraat
Konya'da barda hesap kavgasında kendisini omzundan ve bacağından vuran müşterisini tabancayla öldüren işletme müdürü ‘Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklu yargılandığı davada beraat etti

Olay, 8 Ocak 2020 tarihinde Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi'nde meydana geldi. Bekir Durna, arkadaşı Yavuz K. (33) ile gittiği barda, iddiaya göre alkol aldıktan sonra hesabı ödemek istemedi. İşletme Müdürü İsmail D.ile Durna ve Yavuz K. arasında bu nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Bekir Durna, yanındaki tabancayla önce havaya ateş etti, ardından da İsmail D.’yi sağ omzundan ve bacağından vurdu. İsmail D., Durna'nın elindeki tabancayı tekme atarak, yere düşürdü. Daha sonra da iş yerine ait servis aracındaki tabancıyı alıp, Bekir Durna'ya ateş etti. Yaralanan Bekir Durna, çağırılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak Durna, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan İsmail D., çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan İsmail D., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Taraf avukatları salonda hazır bulunurken, İsmail D.  ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldı. Savcı, mütalaasında tutuklu sanık İsmail D.’nin suçu 'meşru müdafaa' altında işlediğini belirterek tahliyesini talep etti. İsmail D.’nin avukatı Buğra Büyükağaçcı da savunmasında "Müvekkilimin suçu meşru müdafaa koşullarında işlediği sabittir. Müvekkilim maktul Durna’ya iyilikle yaklaşmış ancak maktul ağır küfürler edip beraberinde getirdiği silahla müvekkilimi boynundan öldürmek istercesine ateş etmiştir. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.

'HER ŞEY 2 DAKİKA İÇİNDE OLDU'

Mahkeme heyeti karar öncesi İsmail D.’ye son sözünü sordu. İsmail D., "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ona yalvardım. Çoluğum çocuğum var yapma dedim, ancak beni dinlemedi. Ailesine Allah sabır versin. Her şey 2 dakika içerisinde oldu. İnsan insana hiç kıyar mı? Tahliyemi talep ediyorum" dedi.  Mahkeme heyeti İsmail D.’nin suçu 'meşru müdafaa' koşullarında işlediğini kanaat getirerek 'kasten adam öldürme' suçundan beraatine karar verdi, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 10 ay hapis ve 500 lira para cezasına çarptırdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!