Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

AMİR: “KONYA’YI ÇOCUKLARIMA ANLATACAĞIM”

AMİR: “KONYA’YI ÇOCUKLARIMA ANLATACAĞIM”
Konyaspor’da yaklaşık 7 sezondur futbol oynayan Boşnak yıldız Amir Hadziahmetovic, “Konya gerçekten benim için çok özel bir yer. Burayı ileride çocuklarıma hep anlatacağım.” dedi.

KONYA HALKINA GERÇEKTEN HAYRANIM

18 yaşından beri Konya’da yaşıyorsun ilk olarak Konya ve Konya halkını nasıl değerlendirirsin?

7 Seneye yakındır buradayım aşağı yukarı. Zaten Konya’yı sevmeseydim bu kadar uzun bir süre Konya’da kalmazdım. Konya halkını gerçekten çok seviyorum çok benimsiyorum. Konya şehrini apayrı bir şekilde sevgi besliyorum. Burada gerçekten kendimi Evimdeyim  gibi hissediyorum. İnsanların bana bakış açıları gerçekten oldukça olumlu. Konya’da gezdiğim zaman gerçekten insanların büyük sevgisi İle karşı karşıya kalıyorum bu gerçekten beni oldukça memnun ve mutlu ediyor o yüzden Konya şehri ve konyaaltı benim için çok özel bir yer olacak.

KONYASPOR TÜRKİYE’DE İLK 3 TAKIM ARASINDA

+ Yaklaşık 7 sezondur yeşil-beyazlı formayı terletiyorsun. Konyaspor’daki atmosferi kendi bakış açından anlatabilir misin?

Konyaspor cammiası  gerçekten ilk geldiğim günden bu yana bana çok şey kattı. Atmosfer açısından şöyle söyleyebilirim gerçekten Türkiye’de ilk üç takım arasında sayabilirim Konyaspor’u. Türkiye’de gerçekten en büyük camiaya sahip ilk üç takımdan biri. Çok güçlü bir ekip çok güçlü bir taraftar grubuna sahip. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda Konyaspor yine önemli başarılara imza atacaktır buna gerçekten içten inanıyorum. Bu başarıyı hep birlikte forma giydiğim süre zarfı içerisinde en iyi şekilde mücadele edip bu başarıları Konyaspor ve Konyaspor taraftarını yaşatmayı arzu ediyoruz.

KONYASPOR TEKLİFİNİ HEMEN KABUL ETTİM

+Konyaspor geliş hikayenden bahsedebilir misin? İlk geldiğin günle şimdi arasında nasıl bir fark oluştu?

Konyaspor’a geliş hikayesinden de bahseden Amir, “Bajic Zaten benden 6 ay önce Konyaspor’a gelmişti. Konyaspor’dan teklifi aldıktan sonra Bajic ile görüştüm. Sonra 1 dakika bile düşünmeden bu teklifi kabul ettim ve kendimi Konyaspor’da, yeşil beyazlı formanın içerisinde buldum. Ve gerçekten de geldiğinden dolayı hiçbir zaman pişman olmadım aksine hep mutlu oldum kariyerinin en güzel günlerini burada geçirdim ve umut ediyorum ki bundan sonraki kariyerinde de güzel işler Konyaspor forması ile başaracağım.

BANA MAESTRO DENİLMESİ İNANILMAZ BİR DUYGU

+24 yaşında olmana rağmen Konyaspor takımının vazgeçilmezi oldum. Hatta sana maestro denildi. Bunun hakkında duyguların nelerdir?

Bu 7 yıllık zaman zarfı içerisinde kulüpte gerçekten çok iyi günlerim oldu. Bazen kötü performans sergilediğimiz zamanlar da oldu ama her zaman Konyaspor için en iyisini yapmaya çalıştım. Ama taraftarımızın bana maestro diyerek olumlu taraflarını Göstermeleri benim için çok Önemli bir durum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum bu lakabı bana uygun gördükleri için.

ÖNCELİKLİ HEDEFİM KONYASPOR’UN BAŞARISI

+Kariyerinde en fazla golü geçen sezon attın (4). Bu sezon taraftarın ve camianın senden beklentisi yüksek. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

Tabi genel olarak baktığımız zaman maç içerisinde daha fazla sorumluluk almam gerektiğinin bilincindeyim. Gol atmak açıkçası öncelikli hedeflerimden değil. En önemlisi takımın o maçta galip gelmesi. Bu durumda takımın galibiyetler alarak olumlu bir hava yakalaması en önemli ve en öncelikli hedeflerimden bir tanesi bu. çünkü biz Konyaspor’un başarısı için mücadele ediyoruz bireysel performanslarımız illaki önemlidir fakat takımın başarılı olması her şeyden önemlidir. Amacımız Konyaspor’u lig tablosunda en üst yerlere taşımak.

TÜRKİYE KUPASI ZAFERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIM

+Konyaspor’un tarihine baktığım zaman bir çok başarılarla dolu sezonları var. Türkiye kupası zaferinde sen de vardın nasıl hissediyorsun?

Türkiye kupasını kazandığımız zamanları hatırlıyorum gerçekten o zaman o an inanılmaz bir şeydi. Hayatım boyunca hiç ama hiç unutamayacağım güzel bir durumdu. Duygulardan bir tarif edilemez duygular vardı gerçekten o an. Taraftarımızın o muhteşem desteğini gerçekten hala da unutamıyorum. O maçta da gerçekten Başakşehir’e karşı iyi bir performans sergilemiştim. Sonucunda penaltılarla kupaya uzandık ve şampiyon olduk. Önümüzdeki süreçte yeni Şampiyonluklar yaşamak için Konyaspor için var gücümüzle hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.  İnşallah Konyaspor formasıyla yeni Şampiyonluklar yaşarız.

ETLİ EKMEK BENİM VAZGEÇİLMEZİM

+Konya’nın ve Türkiye’nin geniş bir gastronomi kültürü var en çok beğendiğin yemekler nelerdir?

Konya’nın gerçekten çok geniş bir mutfağI var. Ama benim en çok sevdiğim yemek etli ekmek şüphesiz. Gerçekten etli ekmeğe bayılıyorum. Bosna ile Türk mutfağı gerçekten birbirine çok benziyor. O yüzden Türkiye’de nerede yemek yersem yiyeyim hiçbir sorun yaşamıyorum çünkü Bosna’da da hemen hemen aynı yemekler var.

İZİNLİ GÜNLERİMDE KONYA’DA DA VAKİT GEÇİRİYORUM

+İzinli olduğun günlerde Konya’da mı vakit geçiriyorsun yoksa başka bir yere mi gidiyorsun? Türkiye’de en çok hangi şehri beğeniyorsun?

Genellikle izinli olduğumuz zamanlarda eğer iznimiz kısa ise bir günlük ise Konya’da geçiriyorum zamanımı. Ama eğer iznimiz 2-3 gün bir süre zarfı Olduğunda özellikle yaz aylarında Antalya’ya gidiyorum Antalya’yı çok seviyorum. Kış aylarında ise Genelde ya İstanbul ya da Ankara’ya gidiyorum.

İNGİLTERE VE İTALYA DA FORMA GİYMEK HAYALİM

+Konyaspor’dan sonra Avrupa’da nerede forma giymek istiyorsun? Beğendiğin bir futbolcu var mı?

Tabii ki de her futbolcunun hayali avrupa takımlarında oynamaktır. Özellikle güçlü takımlarda forma giymek biz futbolcuların önemli hayallerinden bir tanesidir. Örneğin İngiltere çok hoşuma giden bir lig ilerleyen zamanlarda kısmet olursa İngiltere’de forma giymek isterim. İtalya ligini de çok benimsiyorum. Ama takım hakkında şu an bir şey söyleyemem.  Futbolcu olarak da bir çok Avrupa’da oynayan futbolcu benimsiyorum ama en çok beğendiğim oyun tarzını benim sevdiğim futbolcu İniesta.

EN GÜZEL GÜNLERİM BURADA GEÇTİ

+Geçmişte Konyaspor’da futbol oynayan bazı futbolcular Konya ve Konyaspor ile ilgili bağlarını hiç koparmadılar Konya’yı ve Konyaspor’u nasıl hatırlayacaksın?

Hayatımın en güzel yıllarını hemen hemen Konya’da geçirdim. Konyaspor’da güzel anılar biriktirdim. 18 yaşından beri buradayım ve gerçekten çok şey öğrendim Konyaspor’dan Konyaspor camiasından. Konya Her zaman kalbimde olacak, Her zaman güzel hatırlayacağım. Bir gün eğer buradan ayrılırsam Konyaspor’u hiçbir zaman unutmayacağım Konya halkını hiçbir zaman unutmayacağım. Ve kendi sosyal medya hesaplarında da Konya’yı Konyaspor’u hep destekleyeceğim hep paylaşacağım ki taraftarlarımızda beni unutmasın.

BOSNA-HERSEK MİLLİ TAKIMI DAHA İYİ OLACAKTIR

+Bosna-Hersek milli takım forması da giyiyorsun. Bu takımın önemli bir oyuncususun. Dünya kupasında oynayan bir Amir görebilir miyiz?

Bosna- Hersek milli takımımız tarihinde sadece bir kere Dünya kupasını katılabildi. O yüzden bu zamana kadar bu konuda çok başarılı olamadığımızı söyleyebilirim. Yeni jenerasyon ile şu anki milli takımımız iyi. Belki bu arkadaşlarımız ile birlikte dünya kupasını veya Avrupa Şampiyonası’na katılmayabiliriz ama gerçekten umut veren bir takım oluştu. Ama inanıyorum ki çok yakın bir sürede Bosna-Hersek milli takımını dünya kupalarında veya Avrupa şampiyonalarında ses getirecek başarılara imza atacaktır.

KONYASPOR’UN HEDEFİ HER ZAMAN AVRUPA’DIR

+Bu sezon lige çok iyi başlayan bir takım var bunun hakkında düşüncelerin nelerdir?

Bu sezon gerçekten çok iyi bir takımımız var. Sezona ona iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum.  Son Yıllardaki en iyi kadroya sahibiz. Konyaspor’un iyi ol da olduğunu ve ilerleyen zamanlarda iyi işler başaracağına inanıyorum. Hedefimiz bu sezon olabildiğince puan toplayıp lig sıralamasında ilk beşte yer alıp Avrupa kupalarına gitmek olacak.

TARAFTARIMIZ BİRAZ DAHA SABIRLI OLSUNLAR

+Son olarak Konyaspor taraftarına ne söylemek istersin?

Konyaspor taraftarına mesajım şu olacak biraz daha sabırlı olmaları gerekiyor biraz daha sabırlı olsunlar. İyi bir başlangıç yaptık fakat sürekli destekleri lazım bize yeni bir takımız yeni bir oluşum içerisindeyiz bu süreci taraftarımızın desteğiyle daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Bizden hiçbir zaman desteklerini eksik etmemeleri gerekiyor. Konya’daki maçlara sürekli gelmeleri lazım. Bütün Konyaspor taraftarını çok seviyorum.

KONYASPOR KARİYERİ

Amir, Konyaspor formasıyla Süper Lig, Ziraat Türkiye kupası ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 155 resmi maçı geride bıraktı. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu söz konusu bu maçlarda toplam 10 gol atma başarısı gösterirken, 4 kez de asist katkısı sağladı. (Yılmaz ÇELİK)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    ragip
    28-10-2021 14:10

    Allah nazarlardan korusun.Konyali bu delikanlıya sahip çıksın.Sade,gösterişsiz ve harika top oynuyor

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!