Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63093.133$

Akiş GYO, Hedeflere ulaştı

Akiş GYO, Hedeflere ulaştı
Akiş GYO, HSBC Bank A.Ş. aracılığıyla finansal sistemini sürdürülebilirlik alanında ne kadar doğru kullanıp kullanmadığı bağımsız bir üçüncü taraf, denetlendi. Şirketten yapılan açıklamada denetleme sonrası 'Sürdürülebilirlikle İlintili İlk Finansman İşleminde' belirlenen hedeflere ulaştı

Elektrik tüketimini azaltmayı ve çevreye duyarlı mobilite teknolojilerinin kullanımını teşvik etmeyi hedefleyen Akiş GYO, ortak alan elektrik tüketimi azaltmanın ve elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artırmanın yanı sıra Refinitiv ESG notunu da yükseltti. Şirket, Refinitiv veri tabanındaki 474 küresel ticari ve konut GYO'su arasında 8'inci sırada yer aldı. Belirlenen hedefleri aşan şirket, bağımsız bir üçüncü tarafça denetlendi ve güvence raporu verildi.

“TOPLUMSAL AÇIDAN DEĞER YARATMAYI ÖNEMSİYORUZ"

Bu konuda değerlendirmeler yapan Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, "Son beş senede, sürdürülebilirlik konusunda önemli bir yol aldık. Sürdürülebilirliği, şirket süreçlerimizin ve stratejilerimizin tamamına entegre ederek hem kurumumuz açısından hem de toplumsal açıdan değer yaratabilmeyi önemsiyoruz. Bunu yaparken de sosyal, çevresel ve finansal performansımızı şeffaflık ile hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde paydaşlarımızla paylaşmaya her zaman özen gösteriyoruz. Hedeflerimize başarıyla ulaştığımız bu finansal işlem çerçevesinde iki tane çevresel, bir tane de yönetsel perspektiften hedefimiz vardı. Hedeflerimize ulaştık ve ötesine geçtik. Bunun sonucunda da HSBC Bank A.Ş. ile daha önce mutabık kaldığımız şekilde, Türkiye'de kurulmuş ve global bakış açısına sahip; hem toplumsal sorunlara duyarlı olacak kadar vicdanlı hem de bu sorunların çözümünde aktif rol alabilecek kadar donanımlı gençlerin keşfedilmesini ve bu gençlerin yetiştirilmesini sağlayan yerli bir sivil toplum kuruluşu, Young Guru Academy'nin maddi destek sağlanmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Young Guru Academy aracılığıyla, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin her zaman yanında olmak zaten sürdürülebilirlik anlamında sahiplendiğimiz değerlerden bir tanesi."

“YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ"

Akiş GYO Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Naile Banuhan Yürükoğlu ise elde edilen başarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Akiş GYO olarak sürdürülebilir finans alanında öncü bir kurum olma hedefimiz doğrultusunda finansal çalışmalarımızda yeşil ekonomiye geçişe önem veriyoruz. Küresel ve çevresel odaklı bir bakış açısıyla yönetsel kararlar vererek, finansal aksiyonlarımızın da dünyanın ve toplumumuzun geleceğine katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Sürdürülebilir bir dünya konusundaki duyarlılığımız çerçevesinde, önümüzdeki dönemde sürdürülebilir finans işlemlerine önem ve öncelik vermeye devam edeceğiz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!