Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63093.133$

2023-YKS Yerleştirme sonuçları açıklandı: KYK Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

2023-YKS Yerleştirme sonuçları açıklandı: KYK Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme süreci tamamlandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023-YKS yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Öğrencilerin üniversite tercihlerine göre belirlenen yerleştirme sonuçlarının ardından şimdi gözler KYK yurt başvurularına çevrildi.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme süreci tamamlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023-YKS yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Öğrencilerin üniversite tercihlerine göre belirlenen yerleştirme sonuçlarının ardından şimdi gözler KYK yurt başvurularına çevrildi. Üniversite eğitimi alacak öğrenciler, KYK yurtlarından faydalanmak için başvuru tarihlerini merak ediyor. Ayrıca maddi destek sağlamak amacıyla KYK burs ve kredi başvuruları da gündemde. İşte, 2023 KYK burs, kredi ve yurt başvurularına dair güncel bilgiler...

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2022-2023 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Bu yılın başvuru tarihleri ise henüz kesinleşmemiş olsa da, yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından Ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor. Güncel bilgiler geldikçe haberimizde yer alacak.

KYK Burs/Kredi Başvuru Tarihi Belli Oldu Mu?

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği KYK kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yılın başvuru tarihleri de ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Gelişmeler ve resmi duyurular doğrultusunda haberimiz güncellenecektir.

Gençlik ve Spor Bakanı'ndan KYK Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması üzerine sosyal medya platformu Twitter üzerinden öğrencilere seslendi. Bakan Bak, "Sevgili gençler, YKS2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye’nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Üniversite adayları, KYK yurt başvurularının başlamasını ve burs/kredi başvurularının açıklanmasını beklerken, resmi duyurulara dikkat etmeleri öneriliyor. (Büşranur Geçer- Kübra Karaburç)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Büşra Nur Geçer


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!