Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2847 %0.04
56,1193 %-0.04
6.895,19 %-0.09
Konya Postası Gazetesi Güncel Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzalayan 71’inci ülke oldu

Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzalayan 71’inci ülke oldu

TÜRKİYE, Ay, Mars ve ötesindeki sivil uzay faaliyetlerine ilişkin temel ilkeleri belirleyen Artemis Anlaşmaları’nı imzalayan 71’inci ülke oldu.

Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzalayan 71’inci ülke oldu
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, Washington’daki NASA Genel Merkezi’nde düzenlenen törende Türkiye adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Artemis Anlaşmaları’na imza attı. Türkiye böylece anlaşmalara katılan 71’inci ülke oldu. NASA Başkanı Jared Isaacman'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Bakan Kacır’ın yanı sıra Türk Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç ve ABD Dışişleri Bakanlığı Uzay ve Çevre İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Connor Tomlinson da katıldı. Isaacman törende yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti'ni Artemis Anlaşmaları'nın 71. imzacısı olarak ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

AYAP-1 AY’A FIRLATILACAK

NASA’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ay’a kendi uydularını inşa edip fırlatan az sayıdaki ancak giderek büyüyen ülkeler grubuna katılarak, yakında ilk Ay görevi olan AYAP-1'i fırlatacağı belirtildi. Ayrıca, Türkiye’nin bu anlaşmayı imzalamasının, ekim ayında Antalya'da Uluslararası Astronotik Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bir döneme denk geldiği ifade edildi. Barışçıl ve şeffaf uzay araştırmalarının geleceğini görüşmek üzere Artemis Anlaşması'nı imzalayan onlarca ülkenin kongreye katılmasının beklendiği kaydedildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız