Konya
Az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Güncel Türk ve Çinli sanatçılar "Mürekkep ve Rengin Birleşimi"nde buluştu

Türk ve Çinli sanatçılar "Mürekkep ve Rengin Birleşimi"nde buluştu

Çin'in başkenti Pekin'de Türk ve Çinli sanatçıların eserlerinin yer aldığı, "Mürekkep ve Rengin Birleşimi" başlıklı resim sergisi düzenlendi.

Türk ve Çinli sanatçılar "Mürekkep ve Rengin Birleşimi"nde buluştu
Okunma Süresi: 2 dk

Pekin Yunus Emre Enstirüsü ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği tarafından düzenlenen sergide Türk sanatçılar Tülay Musa ve Suna Koçal ile Çinli sanatçılar Şiao Haiming ve Cou Youliang'ın farklı tekniklerdeki eserleri sergilendi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Çin'in tarihsel olarak kadim İpek Yolu ile birbirine bağlandığını, bu temasın yalnızca ticarette değil kültür alanında da halklar arasında ortak payda yarattığını belirtti.

Büyükleçilik olarak yalnızca siyasi ve ekonomik ilişkilere değil, kültür alanındaki etkileşimlere de büyük önem verdiklerini vurgulayan Musa, "Tarihten geriye kalan kültürden başka bir şey değildir." dedi.

Açılışın ardından dört sanatçının eserleri izleyicilerle buluştu. Çinli sanatseverler sergideki eserlere büyük ilgi gösterdi.

Türk sanatçı Tülay Musa cam altı boyama tekniğiyle yaptığı resimlerinde konu açısından serbest çalıştığını, bazen peyzaj, bazen fütürist, bazen de Türk-Osmanlı figürlerine atıfta bulunan eserler oluşturduğunu ifade etti.

Bir semazen figürünü resmettiği cam altı boyama eserine ilişkin değerlendirmede bulunan Musa, "Mevlevi dervişlerinin dönüşlerinin ritimlerinde, maddi olmayan, kalbimizde hissettiğimiz dostluğu, barışı, yüceliği yansıtmaya çalıştım. Dünyada barışa ve iyiliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde Mevlana'ya zikretmek bana övünç verdi." ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan diğer Türk sanatçı Suna Koçal da ebru sanatından örnekler sunarken ziyaretçiler için uygulamalı ebru atölyesi gerçekleştirdi.

Çinli sanatçılardan Cou Yuliang mürekkep boyama, Şiao Haiming ise kaligrafi alanındaki eserleriyle sergiye katkıda bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız