Konya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,0379 %0.19
52,8518 %0.28
6.815,04 % 0,53
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Türk 100 yılı şekilleniyor

Türk 100 yılı şekilleniyor

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMEA) Başkanı Prof. Dr. İsa Habipbeyli, kadim Türkler, büyük çöl ve Bozkır kültürü üzerinde şekillendiğini ve artık Türk yüz yılının zamanın geldiğini söyledi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Kadim Turan Birliği hakkında ve Küçük Asya topraklarında prototürk kabileleri ve onların Kafkasyadaki ilişkileri” konulu konferansta konuşan Prof. Dr.İsa Habipbeyli;"Altaylardan ,Tunaya  kadar uzanan geniş bir coğrafyada yerleşmişlerdir. Tarihî-coğrafi sınıflandırmalara göre, Hristiyanlığın yayıldığı bölgelerde olmak üzere çoğunlukla dağlık ve deniz kıyısı alanlarını, Slav halkları daha çok ormanlık bölgeleri, diğer dil ve etnik gruplar ise çeşitli doğal-coğrafi ortamları kapsamıştır"

İsabeyli konuşmasında belgeler ışığında :

"Tarihi belgeler ve r ve uydurmalarını ifşa ediyor veya Kadim Turan hakkında ve Küçük Asya topraklarında prototürk kabileleri ve onların Kafkasya ile ilişkileri yüzlerce araştırmalar neticesinde anlaşılıyor. Dünya halklarının büyük çoğunluğunun medeniyetlerin oluşumunda önemli rol oynadığını görmekteyiz “şeklinde konuştu.

İsabeyli, “Ermeniler ise tarihten beri dağınık bir halk oldukları için medeniyete katılmamışlardır. ‘Ermen’ ve ‘hay’ adlandırmaları, kendilerinin uydurduğu sahte mitolojiden başka bir şey değildir. Mevcut jeopolitik şartlarda, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ‘gerçek Ermenistan’ anlayışını kabul etmesi Ermenistan’ın yararınadır “dedi. 

İsabeyli konuşmasının sonunda "Bu bağlamda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü barış ve güvenlik politikasının Güney Kafkasya başta olmak üzere bölgede istikrar ve kalkınma için Türk yüz yılının temelini oluşturduğunu göstermiştir. Bu yaklaşımın, bölge ülkeleri için, Ermenistan dahil olmak üzere, faydalı perspektifler sunduğu ortadadır. Ayrıca, Cumhurbaşkanlarımızın ileri görüşlü politikası sayesinde Azerbaycan’ın ve Türkiye’mizin öncülüğünde uluslararası itibarının güçlendiği ve küresel süreçlerdeki rolünün arttığını açık ve net bir şekilde görülmektedir"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *