Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3708 %0.27
53,3382 %0.2
6.873,34 % 0,84
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Tunceli'de öldürülen cemevi başkanı ile yeğeni toprağa verildi

Tunceli'de öldürülen cemevi başkanı ile yeğeni toprağa verildi

Tunceli'de Hüseyin Yaman (47) tarafından tabanca ile öldürülen Kıl Köyü Düzgün Baba Cemevi Başkanı Yaşar Seyrek (56) ile yeğeni Deniz Seyrek (23), toprağa verildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Olay, dün öğle saatlerinde Nazımiye ilçesine bağlı Kıl köyü bölgesinde Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba Dağı'ndaki cemevi yakınlarında meydana geldi. Kıl Köyü Düzgün Baba Cemevi Başkanı Yaşar Seyrek ve yeğeni Deniz Seyrek ile Hüseyin Yaman 23 Mayıs günü bilinmeyen nedenle tartıştı. Taraflar dün yine karşılaştı. Hüseyin Yaman, yanında getirdiği tabanca ile Yaşar Seyrek'i başından, Deniz Seyrek'i göğsünden ve boynundan vurdu.

 

Tuncelide öldürülen cemevi başkanı ile yeğeni toprağa verildi

 

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yaman dağlık alana kaçarken, ihbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yaşar Seyrek'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Deniz Seyrek ise Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Deniz Seyrek de kurtarılamadı. Amca ve yeğeninin cansız bedenleri otopsi için morga götürüldü. İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Jandarma Komando Timleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla Yaman, Kılköy köyüne bağlı Ahurdere mezrasında yakalandı. Olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile yakalanan şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklandı.

 

Tuncelide öldürülen cemevi başkanı ile yeğeni toprağa verildi

 

CEMEVİNDE CENAZE TÖRENİ

Yaşar Seyrek ve Deniz Seyrek için Tunceli Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye; ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alevi dedesinin okuduğu duanın ardından helallik alındı. Bu sırada ölenlerin yakınları fenalık geçirdi. Törenin ardından cenazeler, Kıl köyünde toprağa verildi.


 

Tuncelide öldürülen cemevi başkanı ile yeğeni toprağa verildi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *