Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0521 %0.06
56,2694 %0.09
6.589,58 %0.82
Konya Postası Gazetesi Güncel TÜGVA deprem bölgesinde yaraları sarıyor

TÜGVA deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye'nin dört bir yanından gönüllüleriyle afetzedeler için topladığı yardımları, diğer STK'ler ve AFAD işbirliği ile bölgeye ulaştırdı

TÜGVA deprem bölgesinde yaraları sarıyor
Okunma Süresi: 2 dk

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından 23 gündür sahada olan 13 bin 800 kişilik gönüllü ekip, gerek deprem bölgelerinde gerek yardım toplama merkezlerindeki faaliyetlerde görev aldı.

Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinden 1650 tır, kamyon ve transit araçla içerisinde battaniye, kuru gıda, giyim, hijyen paketi, elektrik malzemeleri, ısıtıcı, çadır, atkı bere seti ve bebek maması bulunan 950 bin koli depremzedelere ulaştırıldı.

Depremin yaşandığı günden beri sahada yardım çalışmalarına devam eden vakıf, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da "TÜGVA Destek Merkezi" kurdu.

Yardım merkezlerine ulaşma imkanı olmayan vatandaşlar için 53 TÜGVA Destek Mobil Marketi, Hatay, Adıyaman, Maraş, Malatya ve Osmaniye'de çalışmalara başladı. Mobil market, 62 bin 676 kilometre yol yaparak, 9 bin 275 hanenin ihtiyacının giderilmesine destek oldu.

Kahramanmaraş'ta kurulan hijyen noktaları ve ecza çadırı ise depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşıladı.

TÜGVA, Adıyaman ve Gaziantep'te birer, Malatya ve Hatay'da ikişer, Kahramanmaraş'ta 3 tane kurduğu anne ve çocuk çadırlarında çocuklara oyun alanı sundu, psikososyal çalışmalarla destek oldu.

Deprem bölgesine çevre illerdeki TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi ağırlandı

Aşevinde verilen hizmetle Kahramanmaraş'taki depremzedelere, üç öğün sıcak yemek imkanı ile 264 bin servis yapıldı.

Depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığı merkezlerin yanı sıra Kahramanmaraş'taki vatandaşların, özellikle şarj noktasında ihtiyacını karşılamak için TÜGVA Seyyah İcathane tırı enerji noktasına dönüştürüldü.

Deprem bölgesine çevre illerde yer alan Sivas, Kayseri, Adana, Konya, Trabzon, Kars, Antalya, Sinop, Samsun ve Kastamonu'da 7/24 çay, sandviç, sıcak çorba ve ısınma hizmeti sağlanan TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi konakladı.

Deprem bölgesindeki afetzedelere yardım için gelen Türkiye'nin dört bir yanından TÜGVA destek ekipleri, sahada yaraları sarmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız