Konya
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0529 %0.06
56,4193 %0.36
6.640,53 %1.60
Konya Postası Gazetesi Güncel Togg 3 ilde tanıtıldı

Togg 3 ilde tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X'in 3 ilde tanıtımı yapıldı

Togg 3 ilde tanıtıldı
Okunma Süresi: 3 dk

Nevşehir'de Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X'in tanıtımı yapıldı.

Kente getirilen araç, Milli İrade Caddesi'ndeki Nejdet Ersan Parkı'nda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Otomobili inceleyen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, gazetecilere, yerli otomobil hayalinin gerçekleşmesinin onur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Yerli ve milli aracımız Togg bugün şehrimize geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm dünyaya Türk milletinin en güzelini yapacağını gösterdi. Ne kadar iftihar etsek az. Vatandaşımızın bunun özlemi içinde olduğunu görüyoruz, araç yoğun ilgiyle karşı karşıya kaldı." dedi.

Togg'u inceleyen vatandaşlardan Zafer Demirdöğen ise yerli otomobili çok beğendiğini ifade ederek, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık, sıhhat, uzun ömür nasip etsin." diye konuştu.

Emre Üzümcü de aracın iç dizaynına hayran kaldığını söyledi.

Diyarbakır

Şehir turunun ardından merkez Kayapınar ilçesindeki Park 75 önüne getirilen "Anadolu kırmızısı" rengindeki otomobile vatandaşlar ilgi gösterdi.

Aracın direksiyonuna geçen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin gururu Togg'un Diyarbakır'da olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

"Diyarbakırlı hemşehrilerimiz daha yakından tanıyacak. Gerçekten muhteşem bir otomobil." diyen Su, aracı bir süre kullandığını belirtti.

Su, Togg'un güzel ve konforlu olduğunu ifade ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu araçta emeği geçen bakanlara, iş insanlarına, mühendislere, çalışanlara teşekkür etti.

Daha sonra Togg ile fotoğraf çektiren vatandaşlar araçla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşlardan Betül Kanpak, Togg'u çok beğendiğini, konforlu bulduğunu belirterek, "Harika buldum, 'Türkiye Yüzyılı'na yakışacak bir araç. Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Mehdi Sümerli de Togg'un şık ve güzel bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Sümerli, "Umut ediyorduk ve gerçek oldu. Gelmek, görmek, şu koltuğa oturmak lazım. Herkese görmelerini tavsiye ederim." dedi.

Afyonkarahisar

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın kullandığı Togg valilik önüne getirildi.

"Gemlik mavisi" rengindeki aracı karşılayanlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yiğitbaşı, gazetecilere, sabah saatlerinde eşiyle bindiği aracı kendisinin kullandığını söyledi.

Koltuğa geçince insanın heyecanlandığını vurgulayan Yiğitbaşı, "Uzun zamandır araç kullanmıyordum. Kullanımı çok kolay. Çok çabuk hızlanıyor, dikkat etmek lazım. Eşimle aramızda 'Afyon kaymağı gibi gidiyor.' dedik. Valiliğin önüne gelene kadar şehrimizde tur attık. Araç gençler için özgüven olacak. Ülke için hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de Togg'un fabrikasını da ziyaret ettiğini, aracın asfaltla buluştuğunu görmenin gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Türk insanına yetki verildiği zaman neler yapabileceğinin somut örneği. Gurur kaynağımız." dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız