Konya
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5192 %0.07
51,3637 %-0.16
6.851,42 % -0,84
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel TBMM 'Karayolları Trafik Kanunu'nu görüşecek

TBMM 'Karayolları Trafik Kanunu'nu görüşecek

BMM Genel Kurulu'nda bu hafta, trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren, 'Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 3 dk

TBMM'de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Genel Kurul, trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren, 'Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmelerine başlayacak. Teklife göre; çevredekilerin rahatsız olmasına neden olacak şekilde araçta ses sistemi değişikliği yapan sürücülere 16 bin lira idari para cezası verilecek. Kırmızı ışık ihlali yaparak trafik kazasına sebebiyet veren sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. Geri alınan ehliyetler, geri alma süresi sonunda sürücünün psikoteknik değerlendirmeden geçirilerek, ehliyet almasına mani hali olmadığının anlaşılması şartıyla iade edilecek.

CEZALAR ARTIRILACAK

Trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip eden veya bu amaçla araçtan inen sürücülere 180 bin lira idari para cezası verilecek, ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak, araçlar 30 gün süreyle trafikten menedilebilecek. Seyir halinde cep ve araç telefonu kullanan sürücülere 5 bin lira idari para cezası kesilecek. Yarış yapan motorlu araç sürücülerine 46 bin lira idari para cezası verilecek ve ehliyetleri 2 yıl süreyle geri alınacak. Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında, zabıtanın iznini almadan, zaruret dışında olay yerinden ayrılan sürücülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Geçiş üstünlüğüne sahip araçlara geçiş hakkı vermeyen sürücülere 15 bin lira idari para cezası kesilecek. Yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar ile itfaiye ve orman yangınlarıyla mücadele eden araçlara yer açmayan ve gerekiyorsa durmayan sürücülere 46 bin lira idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınacak.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Ayrımcılığın Önlenmesi Alt Komisyonu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK), yükseköğretim öğrencilerine yönelik ayrımcılığın önlenmesi faaliyetlerini dinlemek üzere salı günü toplanacak. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ise Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili sunumu dinlemek üzere toplanacak.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, AK Parti grubunun geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunduğu, 'Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlaması bekleniyor. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ise vakıflarla ilgili düzenlemeleri de içeren, 'Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

BÜTÇE TEKLİFİ SUNULACAK

Öte yandan; '2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu Teklifi'nin, 17 Ekim Cuma günü TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri de gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *