Konya
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8455 %0.05
53,5825 %-0.03
6.249,91 % -0,32
Konya Postası Gazetesi Güncel Senegal Cumhurbaşkanına ziyaret paylaşımı

Senegal Cumhurbaşkanına ziyaret paylaşımı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ​​​​​​​Senegal Cumhurbaşkanı Beşir Cuma Fay'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların hayırlı olmasını temenni etti.

Senegal Cumhurbaşkanına ziyaret paylaşımı
Okunma Süresi: 1 dk

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Senegal Cumhurbaşkanı Beşir Cuma Fay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri yeni bir boyuta taşıyacak olan "Türkiye-Senegal İş Forumu"na katıldıklarını belirtti. 

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dün, Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Diomaye'nin huzurlarında Ankara’da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin Mutabakat Protokolü'nün, iş insanlarımız için büyük fırsatlar barındırdığına inanıyorum. Bugün imzalanan anlaşmaların da hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2023 yılında 454 milyon dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizi, orta vadede 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz."

İş insanlarının foruma gösterdiği yoğun ilginin, Türkiye ve Senegal vatandaşlarının refahını artırmak, ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek ve bölgenin istikrarını desteklemek açısından memnuniyet verici olduğunu kaydeden Yılmaz, bu vesileyle, Senegalli firmaları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye-Senegal İş Forumu'nun hayırlı ve bereketli sonuçlara vesile olmasını dileyen Yılmaz, forumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta DEİK olmak üzere tüm kurumlara ve firmalara teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız