İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Leman dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yayımlanan karikatür nedeniyle dini değerlerin alenen aşağılandığı gerekçesiyle re’sen soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa tgahrik veya aşağılama” suçlamasıyla derginin imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, müessese müdürü, grafikerler ve karikatürü çizen kişinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Yürütülen operasyonda karikatürün çizeri D.P., grafiker C.O., yazı işleri müdürü Z.A. ve müessese müdürü A.Y. gözaltına alındı.
Şüpheliler, bugün Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınan diğer isimlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.