Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8780 %0.08
53,6575 %0.2
6.142,89 % 0,11
Konya Postası Gazetesi Güncel Şahin, BM oturumunda konuştu

Şahin, BM oturumunda konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletlerin (BM) eyleme geçmemekle eleştirildiğini belirterek, "Artık eylem zamanı." dedi

Şahin, BM oturumunda konuştu
Okunma Süresi: 2 dk

Şahin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in daveti üzerine New York'ta düzenlenen Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri görevindeyken 2015'te Gaziantep'e yaptığı ziyaretten ve bugünkü "cesaretli duruşundan" dolayı Guterres'e teşekkür eden Şahin, BM'nin savaşların durması için kurulduğunu ancak dünyanın her tarafında savaşların devam ettiğini söyledi.

Şahin, kalıcılığın ve kapsayıcılığın mutlaka tesis edilmesi gerektiğini, BM ile ilgili en büyük endişe ve eleştirinin eyleme geçmemesi olduğunu belirterek, "Artık eylem zamanı." diye konuştu.

Fatma Şahin, 2 milyon nüfuslu Gaziantep'te 300 bin sığınmacıyla yaşadıklarını, artık onurlu ve gönüllü şekilde dönüşleri istediklerini aktardı.

Şahin, "Onurlu geri dönüşün mutlaka BM tarafından desteklenmesi, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) 'Dünya 5'ten büyüktür, daha adaletli bir dünya mümkündür.' sözünün BM'nin bir eylem politikasına dönüşmesini istiyoruz." dedi.

Şahin'den Gazze vurgusu

Şu anda Gazze'de 10 dakikada 1 çocuğun İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini hatırlatan Şahin, "Biz Ukrayna'dan gerekli dersi çıkarsaydık Gazze'de çocuklar öldürülmeyecekti." şeklinde konuştu.

Şahin, sosyal medya platformu X hesabından da konuşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında Şahin, "Herkes konuştu ama tek konuşmacı bile Gazze diyemedi. Çünkü gündemleri Gazze değil, iklim kriziydi. Kimse konuşamasa da biz konuştuk, haykırdık. Çünkü çocuklar öldürülürken başka bir şey konuşulmaz." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız