Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0544 %0.06
56,3747 %0.27
6.611,95 %1.17
Konya Postası Gazetesi Güncel Proje 24 Şubat'ta başlayacak

Proje 24 Şubat'ta başlayacak

İyilikhane Çocuk Derneğinin depremzedeler adına başlattığı "İyilikte Deprem Bölgesi İçin Buluşuyoruz" projesi, birçok etkinlikle 24-26 Şubat arasında gerçekleştirilecek

Proje 24 Şubat'ta başlayacak
Okunma Süresi: 2 dk

Yüze yakın destekçinin katkı sunduğu projeyi, Ayşe Sevim, Billur Tirgil ve Ayşe Şahinboy Doğan organize ediyor.

Projeye ilişkin, açıklamada bulunan şair ve yazar Ayşe Sevim, "İnsan bir şey yapmadan devamlı deprem bölgelerine ait videoları izleyerek hasta oluyor. Deliriyor. Ben bu işe bölgedeki insanlara yardım etmek kadar, kendime yardım etmek için de girdim. Bizler fil olsak başka bir bölgede depremde zarar gören filler için yola çıkmazdık. Ama insanız ve insan oluşumuz yakamızı bırakmıyor. Bize 'bir şey yap' diyor. Böylece ayağa kalkıyoruz. Elhamdülillah." dedi.

Yazar Ayşe Şahinboy Doğan da proje kapsamında geliri afetzedelere bağışlanmak üzere bir kermes düzenleneceğini aktararak, "Günlerdir hepimiz uykusuz, yüreğimiz ağrılarla, dilimizde duayla haberleri takip ediyoruz. Acımız büyük. İmtihan zor. Şimdi dayanışma zamanıdır, o yüzden bu kermesi bir nebze olsun yaralarımızı birlikte sarmak için düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tasarımcı Billur Tirgil ise "Bize ne düşer diye yola çıktık. Biz elinin emeği ile ekmeğini kazanan insanlarız. Bu büyük imtihanın içinde elimizden geleni en iyi şekilde yapmak için gayret ediyoruz. Bir güzelliğe teşvik edelim. İyiliği yayalım. İyilikte buluşalım." diye konuştu.

Proje içerisindeki "İyilikte Buluşuyoruz" kermesi, 24- 26 Şubat'ta Üsküdar Muamma Kahve'de yapılacak. Aynı zamanda proje destekçilerinden İstanbul Sinema Evi, Z-Gelişim Atölyeleri, Net Yazı, Tiyatro Külliyen ve Tiyatro Ankebut çeşitli atölyeler düzenleyecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız