Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Özgür Çelik ve 25 kişi hakkında 15 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Özgür Çelik ve 25 kişi hakkında 15 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne ifade vermeye geldiği sırada adliye önünde polise mukavemet eden 26 kişi hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma tamamlandı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile ağabeyi Özkan Çelik’in de aralarında bulunduğu toplam 26 kişi hakkında, 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'İzinsiz gösteriye katılıp uyarıya rağmen dağılmama', 'Kasten yaralama' ve 'Kamu malına zarar verme' suçları yer aldı. Savcılık sanıklar hakkında 3 yıl 7 aydan başlayarak 15 yıl 6 aya kadar değişen hapis istemiyle iddianame hazırladı

Okunma Süresi: 2 dk
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki beyanları, olay tutanakları ve kamera görüntülerinin incelenmesi sonrası aralarında isimleri geçen kişilerin yanı sıra, çok sayıda şüpheli tespit edildiği, toplanan kalabalığa dağılmaları konusunda uyarı yapılarak dağılmaları amacıyla müzakere yapıldığı ve grubun ihtar edildiği, bu hususun olay tutanağı ve dosyada bulunan kamera görüntülerinde sabit olduğu, ancak şüphelilerin güvenlik güçlerince oluşturulan hattı itmek, tekme ve yumrukla saldırmak suretiyle mukavemet ederek dağılmamakta ısrar ettikleri belirtildi. Ayrıca iddianamede, güvenlik kamera görüntülerinden ve inceleme tutanağından anlaşılacağı üzere, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte hareket ettikleri, vurmak, tekmelemek, yumruk atmak, iteklemek suretiyle müşteki polis memurlarını yaraladıkları, olay yerinin çok kalabalık ve yaşanılan arbedenin büyük olması nedeniyle hangi şüphelinin hangi müştekiyi yaraladığının tespitinin mümkün olmadığı, çağrı üzerine toplanan ve birlikte hareket ettiği anlaşılan şüphelilerin müşterek fail oldukları ve kamu görevlisi polisin görevini yapmaya engel olmak amacıyla cebir kullandıkları da belirtildi.
26 KİŞİ HAKKINDA 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İddianamede 26 kişi hakkında, 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'İzinsiz gösteriye katılıp uyarıya rağmen dağılmama', 'Kasten yaralama' ve 'Kamu malına zarar verme' suçları yer aldı. Savcılık sanıkların bu suçlardan 3 yıl 7 aydan başlayarak 15 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmalarını istedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *