Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
Konya Postası Gazetesi Güncel Ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı

Ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, tatil için geldikleri Akvaryum Koyu’nda havanın kararmasının ardından dönüş yolunu kaybedip, dik ve ormanlık arazide mahsur kalan 5 arkadaş, ekiplerin 3 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Olay, saat 21.30 sıralarında Bitez Mahallesi Akvaryum Koyu’nda meydana geldi. Denize giren ve akşam saatlerinde dönüşe geçen 5 arkadaş, havanın kararmasıyla birlikte yolu kaybetti. Dik yamaçtaki ormanlık ve çalılık alanda mahsur kalan gençlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, Sahil Güvenlik, SAR Arama Kurtarma ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) ekipleri sevk edildi.

Bodrumda ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı
Karadan ve denizden başlatılan, sarp ve kayalık araziyi aşarak zorlu doğa koşullarına rağmen ekipler, yaklaşık 3 saatin ardından mahsur kalan 5 kişinin bulunduğu bölgeye ulaştı. Sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşılan 5 genç, güvenli bir şekilde bölgeden tahliye edilerek, Bitez Limanı'na getirildi. Burada yapılan kontrollerinde de sağlık durumlarında bir olumsuzluk olmadığı anlaşıldı.
Bodrumda ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı
Ekiplere teşekkür eden Kutay Tacal, “Akvaryum Koyu’na yüzmeye gittik. Sonrasında farklı bir yoldan gitme kararı aldık, bu yanlış oldu. Şarjlarımız çok azdı fenerimizde olmadığı için hava kararınca geri dönüşümüzü bulamadık, kaybolduk. Ekipler çok yardımcı oldu, bizi çok iyi şekilde yönettiler” dedi.
 
Bodrumda ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız