Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0544 %0.06
56,3747 %0.27
6.611,95 %1.17
Konya Postası Gazetesi Güncel Ölmez'in sağlık durumu iyiye gidiyor

Ölmez'in sağlık durumu iyiye gidiyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Aleyna Ölmez'in genel sağlık durumunun düne göre daha iyi olduğunu, ağızdan beslenmeye başlandığını, televizyon izlediğini bildirdi

Ölmez'in sağlık durumu iyiye gidiyor
Okunma Süresi: 2 dk

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Kahramanmaraş merkezli depremin 248'inci saatinde enkazdan kurtarılan Aleyna Ölmez'in genel sağlık durumunun düne göre daha iyi olduğunu, ağızdan beslenmeye başlandığını, kahvaltı yapıp televizyon izlediğini bildirdi.

Prof. Dr. Kendirli ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, başkentte tedavi altına alınan Aleyna Ölmez'i ziyaretlerinin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Kendirli, Aleyna'yı ilk kabul ettikleri andan itibaren yaklaşık 30 saat geçtiğini belirtti.

Kendirli, Ölmez'in dün bir operasyon geçirdiğini hatırlatarak, "Operasyonla ilgili çok şükür sıkıntı olmadı. Akşam itibarıyla ağızdan beslenmeye başladı. Geceyi de güzel geçirmiş, güzel uyumuş, sabah 07.00 gibi kahvaltısını yapmış. Bugünkü laboratuvar testlerinde de düne göre daha iyi düzelmeleri var. Birçok açıdan iyi noktada olduğumuzu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Aleyna'nın geldiği günden bugüne böbrek fonksiyonlarında da laboratuvar değerlerinde düzelmeler olduğuna işaret eden Kendirli, "Her şeyden önemlisi kendi kliniği çok iyi, bilinç olarak, iletişim ve moral olarak da çok iyi. Kendisi sabah odasında televizyon izliyordu, biz de mutlu olduk." dedi.

"Durumu çok ağır olan bir hastamız yok"

Prof. Dr. Ünüvar da Ankara'da tedavi gören depremzedelere ilişkin bilgi verdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine ait iki hastaneden biri olan İbni Sina Hastanesinde 61 hasta bulunduğunu belirten Ünüvar, şöyle konuştu:

"Durumu çok ağır olan bir hastamız yok. Cebeci'de 32'si çocuk olmak üzere 53 hastamız var. Onların bir kısmı yoğun bakımda takip ediliyor ama durumları her geçen gün daha da iyiye gidiyor. İnşallah hepsini de sağlıklı bir şekilde taburcu etmeyi ümit ediyoruz. Şu ana kadar bize gelip, tedavi olup veya tedavi esnasında hayatını kaybeden hiçbir vatandaşımız yok, bundan dolayı çok mutluyuz."

Hastaların 24 saat esasına göre çok yakından takip edildiğini aktaran Ünüvar, hem hastanedeki hem de deprem bölgesindeki tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Aleyna Ölmez'i de ziyaret ettiğini belirten Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Aleyna dünü rahat geçirdi. Sabah kahvaltı yaptığını söyleyebilirim. Konuştuk. Durumu da her geçen gün, her geçen dakika daha da iyiye gidiyor." dedi.

Kahramanmaraş'ta enkazdan 185'inci saatte çıkarılan Ayça'nın da hastanelerinde tedavisinin sürdüğünü dile getiren Ünüvar, "Onu servise aldık. İnşallah yakın zaman içerisinde, sağlıklı bir şekilde taburcu etmeyi de planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız