Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4014 %0.09
53,3732 %-0.19
6.871,75 % -0,50
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel MİT'ten siber casusluk operasyonu: 5 tutuklama

MİT'ten siber casusluk operasyonu: 5 tutuklama

MİT koordinesinde düzenlenen siber casusluk operasyonunda, avukatlar için özel olarak geliştirilen yazılım aracılığıyla vatandaşların kişisel verilerine hukuka aykırı şekilde erişim sağlandığı tespit edildi. Gözaltına alınan yazılımın yöneticisi ve geliştiricileri de dahil 5 şüpheli, tutuklandı

Okunma Süresi: 1 dk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, avukatlara özel olarak geliştirilen 'Avatar' veya 'Adalet' adıyla bilinen bir yazılımın yüzlerce avukat tarafından kullanıldığı ve bu yazılım aracılığıyla vatandaşların kişisel verilerine hukuka aykırı şekilde erişim sağlandığı tespit edildi.

 

MİTten siber casusluk operasyonu; 5 kişi tutuklandı

 

Yazılımın, UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) ile entegre bir şekilde çalıştığı yönünde yanıltıcı beyanlarla satıldığı ve bu sayede geniş bir kullanıcı ağına ulaştığı ortaya çıktı.

MİT'in sağladığı istihbarat sonucu İstanbul ve İzmir’de Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi iş birliğinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Ulusal siber güvenliğin sağlanması ve stratejik verilerin korunması ve vatandaşların kişisel verilerinin korunmasına yönelik düzenlenen operasyonda yazılımın yöneticisi ve geliştiricileri de dahil 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

MİTten siber casusluk operasyonu; 5 kişi tutuklandı

 

DETAYLI İNCELEME DEVAM EDİYOR

Operasyon kapsamında, hangi avukatların bu yazılımı kullandığına ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu‘nun da (MASAK) dahil edildiği soruşturma kapsamında, finansal bağlantılar da incelenmeye başlandı. Bu şekilde hukuka aykırı faaliyetlerin ekonomik boyutlarının ortaya çıkarılması ve suç gelirlerinin tespit edilerek engellenmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *