Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0503 %0.06
56,5140 %0.46
6.629,04 %1.43
Konya Postası Gazetesi Güncel Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olacak

Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olacak

ABD'li finans ajansı Bloomberg'de yer alan habere göre Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı kesinleşti

Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olacak
Okunma Süresi: 1 dk

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabinenin açıklanması beklenirken, kabinede en çok merak edilen isimlerden biri Hazine ve Maliye Bakanı olmuştu.

ABD’li finans ajansı Bloomberg, konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberinde Erdoğan’ın yeni hazine ve maliye bakanı olarak piyasa güvenini desteklemek için geleneksel ekonomiyi savunan Mehmet Şimşek’i atayacağını yazdı.
Şimşek’in cumartesi günü açıklanması beklenen yeni kabinede Türkiye’nin tüm ekonomi politikalarından sorumlu olacağı belirtilirken, konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmaması istendi.

Konuya ilişkin hem Cumhurbaşkanlığı Ofisi hem de Şimşek’in sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Şimşek, son kabine görevinde dönemin Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile sık sık Londra’ya giderek yatırımcıların Erdoğan’ın ekonomi politikası üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma hırsıyla ilgili endişelerini gidermeye çalıştı. Bu durum ise liranın hızla düşmesine neden oldu.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Şimşek, 2021’in sonlarından beri maliye bakanı olan Nureddin Nebati’nin yerini alacak. (Emine Kaçar-Vehbi Gürcan)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız