Konya
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0509 %0.06
56,3872 %0.30
6.639,51 %1.59
Konya Postası Gazetesi Güncel Mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Mardin'de yapımı devam eden Güney Çevre Yolu nedeniyle bazı kavşakların kapatılacağı iddialarıyla, mahalleli yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Karayolları yetkilileri ise halkın mağdur edilmeyeceğini ve 6 kavşağın daha yapılacağını bildirdi

Mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

Kızıltepe ilçesinde, başta ağır tonajlı transit taşıma araçlarının kent trafiğine girmeden şehir dışından geçmesini sağlayacak, alternatif Güney Çevre Yolu'nda çalışmaların son aşamasına gelindi. Çevre yolunun geçtiği bazı kavşakların kapatılacağı iddia edildi. Bunun üzerine Sanayi, Halkalı ve Sandıklı mahallelerinde yaşayanlar, açık olan yolun tek şeridini kapatıp eylem yaptı. Sanayi ve Sandıklı mahallelerini birbirine bağlayan yoldaki kavşağın kapatılmasını kabul etmeyeceklerini belirten Hüseyin Akman (38), "Bu kavşağın kapatılmasını asla kabul edemeyiz. Çocuklarımız her sabah okula gidip geliyor. Burası kapatılırsa nereden okula gidip gelecekler? Sağlık ocağı, yolun bu tarafında kalıyor. Kadınlar, sağlık ocağına nasıl gidecekler? Eğer burası kapatılsa, sınır dışı edilmiş gibi oluruz. Burada geçiş olmadığı zaman 5 kilometre gidip dönmek zorunda kalacağız. Buranın kapatılması herkese haksızlıktır. Biz bunu kesinlikle kabul etmeyiz. Herkesin aracı yok, insanlar evlerine gidebilmek için Ceylanpınar Kavşağı'na kadar gidemez. Gidemediği zaman kendini yola vuracak ve kazalar yaşanacak. Gidecek canların bedelini kim ödeyecek? Bunun hesabını kim verecek? Buranın kapatılması demek, bize hayat hakkının kalmaması demektir. Lütfen bizim sesimizi duyun ve buna bir çözüm getirin" diye konuştu.

Kavşağın kapatılmasını istemeyen mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Eylem, bir süre sonra sona ererken, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Viranşehir, Ceylanpınar, Akdoğan, Halkalı, Şenyurt ve Nusaybin ile bağlantılı yollarda 6 kavşağın yapılacağını, halkın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Kavşağın kapatılmasını istemeyen mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Kavşağın kapatılmasını istemeyen mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Kavşağın kapatılmasını istemeyen mahalleli, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız