Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0487 %0.06
56,4135 %0.35
6.650,84 %1.76
Konya Postası Gazetesi Güncel Maden faciası davasında 4'üncü gün

Maden faciası davasında 4'üncü gün

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 23 sanığın yargılandığı dava, 4'üncü günde sürüyor. Bugünkü duruşmada; birkaç kömür üretim noktasından sorumlu eski maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş'in savunma yapmaları bekleniyor

Maden faciası davasında 4'üncü gün
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde geçen yıl 14 Ekim'de, 43 işçinin hayatını kaybettiği, 10 işçinin de yaralandığı patlama sonrası yürütülen soruşturma kapsamında; Amasra Müessese müdürü Cihat Özdemir, müdür yardımcısı Salih Atmaca, işletme müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim başmühendisi Volkan Soylu, başmühendis Mehmet Tural, başmühedis Volkan Soylu, emniyet mühendisi Şahan Kahraman, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Faciaya ilişkin savcılığın hazırladığı 195 sayfalık iddianame, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

HER MADENCİ İÇİN 25 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

116 müştekinin yer aldığı iddianamede, tutuklu Amasra Müessese müdürü Cihat Özdemir, işletme müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim başmühendisi Volkan Soylu ve başmühendis Mehmet Tural hakkında, yaşamını yitiren her madenci için 'olası kast ile öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istendi. Yöneticiler hakkında ayrıca 'olası kast ile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama' suçundan da ağır yaralanan 4 kişiden her biri için 4 yıla kadar hapis talep edildi. Diğer 4'ü tutuklu, 19 kişi için de 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapsi talep edildi.

ESKİ MADEN MÜHENDİSLERİ SAVUNMA YAPACAK

Sanıkların yargılanmaları, 25 Nisan itibariyle görülen ilk duruşma ile başladı. Şimdiye kadar görülen 3 duruşmada; eski müessese müdürü Cihat Özdemir, eski işletme müdürü Selçuk Ekmekçi, eski müessese müdür yardımcısı Salih Atmaca, İş güvenliği ve Eğitim başmühendisi Volkan Soylu ve başmühendis Mehmet Tural ile emniyet mühendisi Şahan Kahraman, savunmalarını yaptı. Dün akşam saatlerinde ara verilen duruşma, bu sabah yeniden başladı. Duruşma için Bartın Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın 4'üncü gününde; birkaç kömür üretim noktasından sorumlu eski maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş'in savunma yapmaları bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız