Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Küçükköy’de Abbas Kaptan’a ait ağıla gece saatlerinde giren kurtlar, 25 koyunu telef etti. Ağır maddi zararın yaşandığı olay köyde büyük üzüntüye neden oldu.
.png)
Gece saat 04.00 sularında meydana gelen olayda, kurtların ağıla girmesi sonucu 43 koyundan 25’i hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde ağıla giren Abbas Kaptan, gördüğü manzara karşısında şoke oldu.
“Kimisinin boynu parçalanmış, bazıları bacaklarından ısırılmış. Bazılarını da yemişler. Büyük ihtimalle birden fazla kurttan oluşan bir grup saldırdı,” diyen Kaptan, koyunların çoğunun damızlık ve kurbanlık olacağını belirtti.
Yaklaşık 250 bin TL’lik zarara uğradığını ifade eden Kaptan, sağlam kalan hayvan sayısının çok az olduğunu ve yaralıların da yaşama şansının belirsiz olduğunu dile getirdi.
İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Olayın ihbar edilmesi üzerine Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, bölgedeki çiftçilere benzer saldırılara karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.
Kurt saldırısı sonrası hem hayvanlarını hem de yatırımını kaybeden Abbas Kaptan, yetkililerden zararının karşılanması için destek talebinde bulundu.