Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0280 %0.05
56,3838 %0.69
6.502,83 %3.16
Konya Postası Gazetesi Güncel KOPMEN çalışmalarını sürdürüyor

KOPMEN çalışmalarını sürdürüyor

Yıllardır yapı, inşaat sektörü ve PVC üretiminde önemli çalışmalara imza atan Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen, yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına devam ediyor

KOPMEN çalışmalarını sürdürüyor
Okunma Süresi: 3 dk

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, geçen yıl sonunda üretime alınan ve bu yıl piyasaya sürülen sızdırmaz sürme serileri Hyperline ile sektörde önemli bir açığı kapatacaklarını söyledi. Küçükşehir, “Son yıllarda ülkemizde oldukça talep gören sürme serilerin yaşam alanlarına kattığı değer nedeni ile geliştirdiğimiz yeni sızdırmaz sürme serimiz ile sektörde bu konuda artan talebi karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Kuruluşundan bu yana Ar-Ge çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Küçükşehir, özellikle sahil bölgelerinde tercih edilen sürme serilerin fonksiyonel olması ve dar alanlarda yaşanan problemleri ortadan kaldırdığını belirterek, “Yeni sürme serimiz hava, su, ses ve sızdırmazlık yönünden sektördeki benzerlerinin neredeyse en iyisi” açıklamalarında bulundu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ KÜÇÜLMEYE DEVAM EDİYOR

İnşaat sektörünün ülkemizde küçülmeye devam etmesinin kendilerini ihracata yönelttiğini ifade eden Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir şunları söyledi: “2022 yılını yüzde 8’in üzerinde bir küçülmeyle kapatan inşaat sektörü son 5 yıldır küçülmeye devam ediyor. Sektör en son 2017 yılında yıllık bazda büyüme kaydetti. 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında küçülmeye devam eden inşaat sektörünün, 2023 yılı için konut sektöründe oluşan açık ve konut sahiplik oranlarının düşmesi nedeniyle büyüme beklentileri vardı. Ancak bu durumu yaşanılan iki olumsuz olay etkiledi. Şubat ayında yaşadığımız deprem afeti buna olumsuz etki yaparken, diğer tarafta da maliyetlerde pandemiden bu yana yaşanan ciddi artışlar inşaata olan talep ve konut edinmenin maliyetlerini ne yazık ki çok çok yukarı çıkarmış oldu. Bu da inşaata olan talebi olumsuz etkiledi. Zaten Türkiye’de inşaatın çok güçlü olduğu yıllara baktığımızda kredi oranlarıyla, konut satışları ve inşaat sektörü büyüme rakamları arasında bir ilişki görmek mümkün. Bu anlamda da daralan kredi kaynakları ve artan inşaat maliyetleri bu durumu olumsuz etkiledi diyebiliriz.”

YENİ PAZAR ARAYIŞLARI DEVAM EDİYOR

İhracatta yeni pazar arayışlarının devam ettiğini ifade eden Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, geçen yıl girdikleri İtalya pazarına hazır doğrama üretimlerinin devam ettiğini ve Avrupa’da yeni pazar araştırmalarının sürdüğünü belirtti. Dış Ticaret Müdürlüğü’nün geçen hafta yaptığı Avrupa pazar araştırma faaliyetleri kapsamında İtalya ve San Marino seyahatlerine de değinen Küçükşehir, İtalya sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın süregelen en eski devletlerinden biri olan San Marino Cumhuriyeti'nin Endüstri Bakanı Fabio Righi'yi ziyaret ederek, San Marino’da yatırım fırsatları konusunda istişarelerde bulunduğunu belirterek, özellikle Güney Amerika ülkeleri Şili, Bolivya, Peru ve Kolombiya’ya ihracat çalışmalarına da hız verdiklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız