Konya
Açık
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1797 %0.00
56,0657 %0.08
6.557,11 %0.01
Konya Postası Gazetesi Güncel Karapınar'da Çakıroğlu anısına atletizm yarışması düzenlendi

Karapınar'da Çakıroğlu anısına atletizm yarışması düzenlendi

Karapınar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, 7 yıl önce Ege Üniversitesinde uğradığı saldırıda yaşamını yitiren Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına atletizm yarışması düzenlendi

Karapınar'da Çakıroğlu anısına atletizm yarışması düzenlendi
Okunma Süresi: 1 dk

Etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Mili Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, MHP ilçe Başkanı Ercan Alp, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Karapınar Başkanı Başkanı Kemal Güzey ve davetliler katıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Karapınar Başkanı Kemal Güzey, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, "Kahraman Türk evladı Fırat Çakıroğlu kalleş PKK tarafından şehit edildi. Şehit Çakıroğlu hep kalbimizde yaşayacaktır. Kendisini rahmet ve minnet ile anıyoruz." dedi.

Toplam 30 sporcunun yarıştığı koşuda, Ahmet Saraçöğlu birinci, Eyüp Bilge ikinci, Enes Demirel üçüncü oldu.

Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015'te PKK sempatizanları ile diğer öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan saldırganlardan Nurullah Semo tutuklanmış, yapılan yargılama sonunda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, karar duruşmasında, Semo'nun "kasten adam öldürmek", suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından ise 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız