Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3507 %0.16
53,8563 %-0.1
6.162,44 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Güncel İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin suç duyurusu

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin suç duyurusu

İstanbul'da, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin suç duyurusu
Okunma Süresi: 2 dk

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği, Hukukçular Derneği ve Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Kaya Kartal, İsrail'in kurulduğu tarihten bu yana Gazze'de sivillerin ölümüne neden olduğunu söyledi.

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombalı saldırıda doğrudan sivilleri hedef alarak savaş suçu işlediğini belirten Kartal, "İsrail Savunma Bakanı, 'Gazze halkını insan gibi görmediklerini' açıkça deklare etmiş ve yaptığı açıklamada 'İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz.' diyerek, Gazze halkı özelinde tüm Filistin halkına devlet olarak bakış açılarını açıkça ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Kartal, saldırıları düzenleyen İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek, "Açık bir gerçektir ki Gazze'de yaşananlar, dünyanın gözleri önünde işlenen apaçık bir soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur. İsrail'i suçluyoruz. Siyonist işgalci İsrail rejimi her zeminde yargılanmalı, suçlular cezasız bırakılmamalıdır." diye konuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerin, "soykırım", "insanlığa karşı suçlar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "hırsızlık" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız