Konya
Parçalı az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Güncel İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

Sarıyer'de iddiaya göre şoförünün araçtan inmesinin ardından hareketlenen İETT otobüsü, 15 araca çarptı. Kazada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı

İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı
Okunma Süresi: 2 dk

Kaza, saat 19.00 sıralarında Katar Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hararet yaptığı gerekçesiyle şoförünün sağda durdurup indiği 34 TP 5264 plakalı İETT otobüsü, bir anda harekete geçerek yoldaki araçlara çarptı. Otobüs yaklaşık 500 metre boyunca 15 araca çarparak ilerledikten sonra durabildi. Kazada 4 kişi yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Şoförün el frenini çekmeyi unuttuğu için otobüsün harekete geçtiği iddia edildi. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapandı. Ekiplerin kazaya karışan araçları kaldırmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Sarıyerde İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

 

'HER ŞEY BİR ANDA OLDU, NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK BİLE'

İETT otobüsünün çarptığı araçlardan birinin sürücüsü Fulya Ertek, "Nasıl olduğunu anlamadık, duruyorduk, trafik gitmiyordu. Arkadan deli gibi bir otobüs geldi. Herhalde freni patlamış. Yukarıda da bir sürü arabaları mahvetmiş, bu hale geldik, ne olduğunu anlayamadık bile yani. Biz iyiyiz ama arkada oturan bir arkadaşın biraz başı dönüyordu onu ambulansla götürdüler. Böyle bir kazayı çok şükür ucuz atlattık" dedi.

�

Sarıyerde İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı



'FARK ETTİM İÇİNDE ŞOFÖR YOKTU'

 

Bir başka aracın sürücüsü Hamit Topraktepe ise, "Normal yolumuzda geliyorduk. Arkamızdaki otobüsün freninin boşaldığını gördüm, fark ettim, içinde şoför de yoktu. Kaçayım dedim ama kaçamadım, vurdu attı kaldırıma. Burayı da yara yara geldi. Sonucu görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

 

Sarıyerde İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

 

Yücel Açılan ise, "Yukarıdan aşağıya geliyoruz, otobüs birden bire nasıl geldi, nasıl vurdu, nasıl hoplattı bizi dünyamız şaşırdı. Anlayamadık. Herkese geçmiş olsun, Allah'tan kötü bir şey yok" şeklinde konuştu.

 

Sarıyerde İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

 

Hüseyin Toprakçı da, "Otobüs şoförünün direksiyonda olmadığını söylüyorlar. Otobüs yukarıdan bütün arabaları parçalaya parçalaya geldi, buraya kadar. Sağ şeritte yavaş yavaş ilerliyorduk. Allah'tan can kaybımız yok" diye konuştu.

 

 

Sarıyerde İETT otobüsü 15 araca çarptı: 4 yaralı

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız