Konya
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0312 %0.05
56,2361 %0.40
6.461,66 %2.50
Konya Postası Gazetesi Güncel Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından Edirne'deki Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala gümrük kapıları ile İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen dört ayrı operasyonda toplam 459 kilo 599 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen bir araç şüpheli bulunarak X-Ray taramasına sevk edildi. Yapılan taramada aracın yakıt deposunda tespit edilen şüpheli yoğunluk üzerine gerçekleştirilen detaylı aramada, 109 paket içerisinde 118 kilo 658 gram kokain, 32 paket içerisinde ise 25 kilo 744 gram esrar ele geçirildi

Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
NARKOTİK DEDEKTÖR KÖPEKLERİNDEN KAÇAMADILAR

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, Türkiye'ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen bir TIR, ekiplerce riskli değerlendirilerek X-Ray taramasına yönlendirildi. Tarama sonucunda aracın yakıt deposunda tespit edilen şüpheli yoğunluk üzerine narkotik köpekleri 'Yappa' ve 'Atlas' ile detaylı arama gerçekleştirildi. Köpeklerin tepki vermesi üzerine açılan yakıt deposunda, 85 paket içerisinde 81 kilo 134 gram esrar ele geçirildi.

Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
İPSALA'DA 219 KİLO 63 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen risk analizi çalışmaları kapsamında Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR, X-Ray taramasına sevk edildi. X-Ray taramasında tespit edilen şüpheli yoğunluk üzerine narkotik köpeği 'İda' ile gerçekleştirilen kontrollerde, şüpheli bölgede yapılan detaylı aramada 200 paket içerisinde 219 kilo 63 gram esrar ele geçirildi.

 
Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 15 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ise risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda Türkiye'ye giriş yapmak üzere olan üç yolcunun bagajları kontrol edildi. Yapılan kontrollerde toplam 15 kilo eroin ele geçirildi.

Gümrüklerde 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
'ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT VERMİYORUZ'

Açıklamada ayrıca, "Ticaret Bakanlığı olarak, toplum sağlığını ve kamu güvenliğini tehdit eden uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere, her türlü kaçakçılık faaliyetiyle mücadelemizi havada, karada ve denizde, 7 gün 24 saat esasına göre kararlılıkla sürdürüyoruz. Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz; ileri teknoloji sistemleri, etkin risk analizi çalışmaları ve uzman personeliyle zehir tacirlerine geçit vermemekte, ülkemizin ekonomik güvenliğini ve toplum sağlığını korumak amacıyla mücadelesini aralıksız devam ettirmektedir. Operasyonlara ilişkin soruşturmalar Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız