İlçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 2 saat süren yağışla birlikte ilçeye bağlı Eşikli köyünde sel meydana geldi.
Tam EkranGemerek'te etkili olan sağanak sele neden olduSivas'ın Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu. İlçeye bağlı Eşikli köyünde yaşanan selde bazı evleri su basarken, tarım arazileri ise zarar gördü.
Bazı evleri su basarken köyün içme suyu şebekesi ve elektrik hatları ise zarar gördü. Ayrıca sel suları tarım arazilerini de etkiledi. Selin ardından İlçe Kaymakamı İlhan Kayatürk ve Gemerek Belediye Başkanı Remzi Kılıçdağı köye gelerek incelemelerde bulundu. Belediye ve karayolları ekipleri sel sularından etkilenen köyde temizlik çalışması başlattı.
GEMEREK'TE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ
Sivas'ın Gemerek ilçesinde aralıklarla etkili olan, sel ve taşkınlara yol açan olan sağanak nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağmur yağışı, yer yer taşkın ve sele sebep olmuştur. Ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürmekte olup, çocuklarımızın hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için Gemerek ilçemizde eğitime 2 gün ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.
ÇORUM'DA DERE TAŞTI, CADDELER GÖLE DÖNDÜ
Kentte etkili olan sağanağın ardından Üçtutlar Mahallesi’nden geçen Ahçılar deresi taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Belediye ekipleri tıkanan dere yatağına iş makineleri ile müdahale etti. Taşkında bazı binaların bahçelerini su bastı.
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Sel baskınına zamanında müdahale ederek her hangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermedik. Birkaç evimizin bahçesini su bastı.
Çorum'da dere taştı, caddeler göle döndüÇorum’da sağanağın ardından Ahçılar deresinin taşması sonucu bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Kentte oluşan hortum ise endişe yarattı.
daha fazla video için
Ekiplerimiz tahliye işlemlerini yapıyorlar. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” dedi.
Bu arada oluşan hortum kısa süreli paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı.
KAYSERİ'DE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Kayseri'de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkili oldu. Kenet genelinde yağan yağmur nedeniyle bazı bölgelerde dere yatakları taştı. Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Suların kapladığı Felahiye yolu bir süre ulaşıma kapandı.
Bazı evlere de yağış nedeniyle su bastı.
Belediye ekipleri su ile kaplanan yolları temizlemek için çalışma başlattı.
Yağış nedeniyle tarım arazileri de zarar gördü.
KASTAMONU'DA SAĞANAKTA YOLLAR ÇÖKTÜ
Kastamonu'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Taşköprü ilçesine bağlı Karapürçek köyü yolu ile Hamzaoğlu köyünün yolu sel nedeniyle çöktü. Yeniler Mahallesi'nde bulanan elektrik direğine yıldırım isabet etti. Hasar gören yollar nedeniyle 8 köye ulaşım, alternatif güzergahlardan sağlanıyor.
AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, 2 gündür yaşanan sağanağın köy yollarında tahribata yol açtığını belirterek, "Selin zarar verdiği bölgelere giderek hasar tespiti çalışmalarına katıldım. Selin vermiş olduğu hasar, hızlı bir şekilde giderilerek kapalı olan yollar ivedilikle ulaşıma açılacaktır" dedi.