Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3847 %0.06
53,4688 %-0.11
6.811,27 % -0,94
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Eski eşini öldüren sanığa müebbet talebi

Eski eşini öldüren sanığa müebbet talebi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, boşandığı Hüsne Topal'ı (39) tabancayla vurup öldüren, onun arkadaşı Sedat Tüter'i (43) de yaralayan tutuklu Hacı Ömer Alçı (45) hakkında müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede sanık Hacı Ömer Alçı'nın olaydan önce Topal'a 'Sedat'a olan düşkünlüğün senin sonun olacak. Onunla iş için bile muhatap ol senin sonunu getiririm. Ya onu her yerden engelle ya da cesaretin varsa iş alırsın başına' yazılı küfürlü mesajlar atıp tehdit ettiğinin ortaya çıktığına yer verildi

Okunma Süresi: 4 dk

Olay, geçen yıl 24 Temmuz'da saat 16.30 sıralarında Geriş Mahallesi 6012 Sokak'ta meydana geldi. Hacı Ömer Alçı, 2021 yılında boşandığı Hüsne Topal'ın evine gitti. Evin önüne inen Hüsne Topal ile Hacı Ömer Alçı arasında tartışma çıktı. Alçı, tartışmanın büyümesi üzerine Topal'ı darbetti. Aldığı darbelerle yere düşen Topal'ın yardım çağrıları üzerine arkadaşı Sedat Tüter yanlarına gelip, Ömer Alçı'ya engel olmaya çalıştı. Bu sırada tabancasını çıkaran Hacı Ömer Alçı, eski eşi Hüsne Topal ve yardıma gelen onun arkadaşı Tüter'e art arda ateş etti. Topal ve Tüter kanlar içerisinde yere yığılırken şüpheli ise otomobille kaçtı. Yardım çığlıkları ve silah seslerini duyan komşuların ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan 3 çocuk annesi Hüsne Topal yaşamını yitirdi.

Şüpheli Hacı Ömer Alçı polis ekipleri tarafından yakalandı. Öte yandan, olayda kullanılan suç aleti tabancayı sakladığı tespit edilen Hacı Ömer Alçı'nın oğlu Bedirhan Alçı (20) da gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte suç aleti silah da ele geçirildi. Depremden sonra Bodrum'a yerleştiği öğrenilen Hüsne Topal'ın cenazesi, memleketi Hatay’da toprağa verildi. Şüpheli Hacı Ömer Alçı ve oğlu Bedirhan Alçı ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Bedirhan Alçı, geçen yıl 23 Ağustos'ta adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edildi.
 

Eski eşi Hüsneyi öldürüp, arkadaşını yaralayan sanığa müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi

 

8 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturmasını tamamlayıp 8 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede Hacı Ömer Alçı için boşandığı eşi Hüsne Topal'ı 'Kasten öldürme' suçundan müebbet, Sedat Tüter'i 'Kasten öldürmeye teşebbüs'ten 15 yıla kadar hapsi istenirken, oğlu için ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken duruşmanın 14 Nisan'da görüleceği belirtildi.

 

Eski eşi Hüsneyi öldürüp, arkadaşını yaralayan sanığa müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi

 

HÜSNE'YE 4 MERMİ İSABET ETMİŞ

İddianamede Muğla Adli Tıp Şube Müdürlüğü raporuna yer verildi. Raporda, yaşamını yitiren Hüsne Topal'a 4 merminin isabet ettiği ve ayrı ayrı ve birlikte ölüm oluşturacak nitelikte oldukları tespit edildiği belirtildi. Topal'ın ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak iç organ ve büyük damar hasarından gelişen kanama sonucu ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan, Sedat Tüter'in ise göğüs, karın ve sağ bacağından yaşamı tehlikeye sokacak nitelikte yaralandığına dikkat çekildi. Tüter'in vücudunda hayat fonksiyonlarını ağır derece etkileyecek nitelikte kemik kırıklarının bulunduğu da kaydedildi.

 

Eski eşi Hüsneyi öldürüp, arkadaşını yaralayan sanığa müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi

 

'TEHDİT MESAJLARI GÜNDELİK KONUŞMALARIMIZDI'

İddianamede, tutuklu sanık Hacı Ömer Alçı'nın, Hüsne Topal'a olaydan önce "Sedat'a olan düşkünlüğün senin sonun olacak. Onunla iş için bile muhatap ol senin sonunu getiririm. Ya onu her yerden engelle ya da cesaretin varsa iş alırsın başına. Ben görürüm, duyarım nasıl olsa. İş için bile muhatap ol seni öldürürüm bilesin” diyerek küfürlü içerikler yazdığı ve tehdit ettiğinin ortaya çıktığı vurgulandı.

Sanık Hacı Ömer Alçı ile oğlunun soruşturma aşamasındaki ifadeleri de iddianameye girdi. Alçı'nın ifadesinde, tehdit mesajlarının Hüsne Topal ile gündelik konuşmaları olduğunu, onu öldürmek gibi amacının olmadığını belirtti. Alçı'nın ifadesinde Sedat Tüter'in Topal'a zararı dokunacağını ileri sürdüğü için aralarında tartışmaların çıktığını kaydettiği de iddianamede yer aldı.

'250 BİN LİRA ALACAĞIM VARDI, OLAY, BU NEDENLE YAŞANDI PİŞMANIM'

Aralarında otomobil ticareti olan Hüsne Topal'dan 250 bin lira alacağı olduğunu da belirten Alçı'nın ifadesinde şunlara yer verildi:

"Hüsne beni Sedat'ın evinin bulunduğu noktaya çağırdı. Benim alacağıma ilişkin Hüsne ile konuşmaya başladık. Konuşma tartışmaya döndü, ben de içeride olduğunu bilerek Sedat'ı aradım. Alacağım için Hüsne'ye yardım etmesi ve bu konuyu konuşmak için dışarı çağırdım. Kendisi bana küfrederek, 'Seninle ne konuşacağım' dedi. Ben de arabama giderek sürekli yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı aldım. Sedat sonra dışarı çıkıp, bana küfretmeye devam etti ve üzerime yürüdü. Ben de bana saldıracağını düşünerek elimdeki silahla hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladım. Ateş etmemin sebebi kesinlikle öldürmek istemem değildir. Yaşanan olaydan dolayı pişmanım, kimseyi öldürmek veyahut yaralamak istemedim. Silahını tekrar bana vermesi için oğluma bıraktım. Kaçma amacım yoktu. Sakinleşmek için kuzenimin yanına gideceğimi ve ardından teslim olacağımı söyledim."

'SUÇLARI KABUL ETMİYORUM'

Olayda suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlanan Bedirhan Alçı'nın da ifadesinde, olay günü babasının çalıştığı kuaförün önüne arabayla gelip, kendisini dışarı çağırdığını, ardından da aracın torpidosundaki tabancayı kendisine verdiğini söyledi. Oğul Alçı'nın ifadesinin devamında "Tedirginlik hissettim. Her gün olağan saatlerde olduğu gibi annemi aradım. Telefonu başkası açıp, annemin öldüğünü söyledi. Arkadaşımın motosikletiyle olay yerine gitti. Ardından olay yerinden ayrılarak yanımdaki tabancayı bir arazideki ağacın altına bıraktım. Silahı suçun üzerime kalacağından korktuğum için bıraktım. Hakkımdaki, suçlamaları kabul etmiyorum" dediği kaydedildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *